Хижа „Карандила

Намира се в едноименната местност в природен парк „Сините камъни“ в Стара планина

1
 

Сподели

Shares
Хижа "Карандила"
Хижа „Карандила“ (снимка: Фейсбук страница на хижата)

Хижа „Карандила“ се намира в едноименната местност в природен парк „Сините камъни“ в Стара планина, близо до град Сливен. Разположена е на 950 метра надморска височина. Координати: 42.71818, 26.36932.

Представлява масивна триетажна сграда, водоснабдена, електрифицирана, с локално парно отопление и работещо заведение за хранене. Стаите в х. „Карандила“ са със собствен санитарен възел, телевизия и безжичен интернет, а разпределението им е: 2 четворни стаи, 3 двойни, една тройна и туристическа спалня с 8 места.

Вижте: Кайт Фест Сливен с попътен вятър

До местността „Карандила“ може да се стигне пешеходно за около час и половина, а със седалков лифт за 20 минути. Тя може да бъде достигната и с автомобил по асфалтов път, като разстоянието е 30 км от град Сливен.

Хижа "Карандила"
Хижа „Карандила“ (снимка: Фейсбук страница на хижата)

В района има много добри условия за туризъм, планинско колоездене, катерене, ориентиране, делтапланеризъм и други екстремни преживявания. Местността е привлекателна с разнообразните скални образувания, впечатляващи гледки и исторически места, свързани с легенди и поверия.

Вижте: По стъпките на Господин Динев към трите осемхилядника в Хималаите (обновена)

Ако не сте любители на силни усещания, околните широколистни гори и просторни поляни ще ви предложат чудесни възможности за разходка и отдих. Сред туристическите обекти, които си заслужава да посетите, са природният феномен Халката, Хайдушката пътека, връх Българка, Змейови дупки, връх Кутелка, върховете Голяма и Малка Чаталка, Куклите, Комините, Калояновата кула.

Халката, Карандила
Халката, Карандила (снимка: Димитър Недев, Фейсбук)

За контакт:

Телефон: +359 898 508 612
Имейл: georgi.tomov@abv.bg
Фейсбук: https://www.facebook.com/hijakarandila
www.hijakarandila.com

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Не е просто хижа, а късче земен рай място на което може да почустваш енергията на планината и на гората да усетиш връзката между човека и природата .Хижа“ Карандила“хубава семейна, уютна с усещане на чувството , че човек е в къщи с любимите хора гостоприемството на Жоро и Криси е безгранично и много топло а гозбите са повече от хубави те са изкуство те трябва да се докоснат с небце и душа са да се усетят и човек да им се наслади .Препоръчвам(задължително)това райско кътче да се посети за да го усетите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.