Соня Седей-Миртич от Royal Robbins за старта на марката в България

Разговаряме с мениджъра продажби във Fenix Outdoor за Royal Robbins за югоизточна Европа, след откриването на магазина в София

0
 

Сподели

Shares
Соня Седей
Соня Седей, мениджър продажби във Fenix Outdoor Emerging Markets за Royal Robbins за югоизточна Европа

Royal Robbins е един от ключовите брандове на Fenix Outdoor, редом с Fjällräven, Primus и Hanwag. Родена в Йосемити, основана от пионерите в катеренето Ройъл и Лиз Робинс, марката Royal Robbins представя ежедневно-приключенско облекло с много полезни функционалности, които разработва вече над 50 години.

По повод представянето на марката, в България дойде Соня Седей, мениджър продажби във Fenix Outdoor Emerging Markets за Royal Robbins за югоизточна Европа. Тя ни разказа за бранда, за естеството на своята работа и за връзката си с природата.

На какво дължим стъпването на Royal Robbins на българския пазар?

Следвайки глобалния план за развитие на Royal Robbins и нарастващия интерес към активностите на открито в България, решихме да стъпим на пазара с доказал се подход – откриваме магазин на бранда с доверен партньор. Вярваме, че това е правилният начин да въведем и позиционираме Royal Robbins и да отдадем на нашите непреходни, издръжливи и функционални продукти вниманието и средата, които заслужават.

Разкажете ни за своята работа във Fenix Outdoor?

В началото имаше забавен момент – така се случи, че започнах работа във Fenix Outdoor на 1 април 2020 г. – в деня на шегата по време на локдаун. Това е може би най-странният ден за започване на работа. Първите седмици работех от къщи, по-късно вече се завърнахме към нормалността – започнах да посещавам моите клиенти и да опознавам още по-добре марката.

Royal Robbins e бранд за приключения и моята работа всеки ден ми доставя удоволствие. За мен това е едно голямо приключение. Обичам работата си. Харесва ми балансът между това да работим спокойно и от друга страна да има някакви цели, мисля, че всеки човек се нуждае от това. Вече три години работя там, надявам се да работя още 30 и там да се пенсионирам. (смее се)
Магазинът на Royal Robbins в търговски център The Mall

Какво е наследството на марката от човека Ройъл Робинс?

Основателят на марката Ройъл Робинс е бил луд на тема приключения. Да той е легендарен алпинист, но е карал ски и колело, непрестанно е търсел приключения както в планината, така и в пределите на океана, пътувал е на автостоп. Целият му живот е едно голямо приключение.

Виждате ли снимката (показва стара снимка в магазина на Лиз и Ройал, облечени в изпокъсани дрехи), те винаги са имали за цел да създават функционални, издръжливи и стилни продукти, като същевременно минимизира въздействие върху планетата.

Дрехите Royal Robbins са създадени внимателно, с постоянен ангажимент за снабдяване с материали с по-малко въздействие, осигуряващи комфорт през целия ден и стилен външен вид, вдъхновен от нашия дом в Северна Калифорния.

Практикувате ли активности на открито?

Да, ходя доста в планината. Мога за един ден например да измина 30 км по пътеките. Имам куче, с което за месец изминаваме стотици километри. Излизам всяка сутрин и всяка вечер с него, без значение какво е времето и затова се нуждая от наистина хубава екипировка.

Обожавам и къмпингуването.

Какво най-много харесвате в природата?

Най-много харесвам спокойствието. Там мога да си изчистя ума. Мисля, че природата е лечител и с годините все повече вярвам в това.

Магазинът на Royal Robbins в търговски център The Mall
Магазинът на Royal Robbins в търговски център The Mall

Кои са нещата, които отличават продуктите на Royal Robbins от останалите?

Устойчивостта винаги е била в основата на производството им. Но говорейки за характерни важни особености, бих споменала няколко.

Любопитен факт е например, че панталоните Zip-Off (със свалящи се крачоли) са измислени от Лиз Робинс, но тя не ги е патентовала.

Друг много важен момент са Spotless материите, които са устойчиви на замърсяване. Използва се полиестер, обработен със stain-away technology, така че ако на дрехата има петно от течност на водна основа – кафе, червено вино, достатъчно е да се измие с вода. Освен че се маха замърсяването, дрехата изсъхва много бързо, без дори да я събличате. Много е подходяща за работещи майки например. Тя също е наше откритие.

Използваме много рециклирани материали, като например рециклиран полиестер. Материя, която използваме за есенно-зимната ни колекция, е от рециклирани черупки от стриди, които смесваме с полиестер. Те имат свойството да отнемат статичното електричество.

За производството на бельо използваме рециклирана утайка от кафе, защото тя дава същите характеристики като вълната. Тези дрехи са много подходящи за справяне с изпотяването и влагата.

Знаете, че има кожени нашивки. Ние взимаме остатъците от преработката на ябълки за сокове, пресоваме всичко и от това правим етикети и поставяме нашето лого. Това е малък трик на Royal Robbins.

Магазинът на Royal Robbins в търговски център The Mall
Магазинът на Royal Robbins в търговски център The Mall

Имате ли любими продукти?

Да, spotless дрехите са моите фаворити – много обичам роклята.

Какво мислите за България, за пръв път ли сте тук?

В България съм за трети или четвърти път. Тук много харесвам хората, те са просто чудесни. За съжаление досега съм била само в София. Слушала съм много хубави неща от наши приятели в Словения, които са българи, родом от района на Розовата долина, така че много искам да посетя този регион и да видя как се берат рози и как се добива розово масло.

Къде предпочитате да сте на ваканция?

Зависи. През лятото предпочитам да съм в планината, а през зимата на море – обичам спокойствието. (смее се)

Магазинът на Royal Robbins ще се помещава в търговския център The Mall (ниво партер) и ще предлага широка гама от дрехи за ежедневието, подходящи и за аутдор активности. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.