Гората с формата на китара в Аржентина

Романтична и същевременно тъжна история е в основата на този красив шедьовър

0
 

Сподели

Shares
Гората с форма на китара
Гората с форма на китара (снимка: mybestplace.com)

Тази природна забележителност е с необичайна форма и погледната отвисоко, се вижда, че това е една красива акустична китара. Разположена на юг от Кордоба, в района на Пампа в Аржентина, Гората на китарата се вижда само отгоре и се простира на повече от 500 метра дължина, а за направата ѝ са използвани над 7000 кипариси и евкалипти.

За да се създаде нещо толкова енигматично и с такива внушителни размери, е необходима голяма отдаденост. Многоцветният жив инструмент е дело на аржентинския фермер Педро Урета и той е имал най-силният мотив за това.

Преди години, след прелитане над поля в пампасите, които приличали на кофа за мляко, съпругата му Грасиела предлага да вградят дизайн в собственото си ранчо. Поради липсата на време той казвал, че ще го направят, когато и двамата имат повече време. През 1977 г. обаче Грасиела неочаквано умира на 25-годишна възраст от мозъчна аневризма, без да е сбъдната мечтата ѝ.

Грасиела и Педро на фона на гората - китара
Грасиела и Педро на фона на гората – китара (снимка: -dailymail.co.ukl)

Съкрушен от загубата си, няколко години по-късно Педро Урета започва да работи върху дизайна на китарата – любимият инструмент на неговата съпруга. Идеята му е да превърне тази пуста местност в нещо уникално, воден от желанието да отдаде почит на любимата си съпруга.

Засаждането на гората отнема на Педро 5 години. За оформяне на контурите той използва кипариси, докато за струните си служи с виолетови евкалиптови дървета.

Днес този малък шедьовър е с прецизни пропорции и продължава да е жив и процъфтяващ, благодарение на ежедневните грижи на Педро, и може да се види от самолети и дори сателити.

Самият Урета се страхува от летене и е виждал създадената от него китара само на снимки.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.