Snowboarding GIRLS Bansko: Лора Тенева

Вижте какво ни разказа тя

0
 

Сподели

Shares
Лора Тенева от Snowboarding GIRLS Bansko

Лора Тенева от Snowboarding GIRLS Bansko (снимка: личен архив)

Скоро след като ви разказахме за групата Snowboarding GIRLS Bansko – една щура дамска общност от любителки на сноуборда и екстремните спортове, с вълнение се заемаме да ви представим част от момичетата в нея. Днес ви срещаме с Лора Тенева.

Би ли се представила?

Аз съмм… момичето, което „вечно не се спира”. Нямам умора, винаги има движение в живота ми и това ме кара да се чувствам жива. Казвам се Лора Тенева, или Лорчето, и открояващото за мен е, че пътувам много, имам разностранни интереси, занимавам се с доста неща. В последните две години преоткрих себе си чрез живота на дигиталните номади, екстремните спортове и предприемачеството.

Лора Тенева от Snowboarding GIRLS Bansko
Лора Тенева от Snowboarding GIRLS Bansko (снимка: личен архив)

Какви спортове практикуваш?

Зимата – основно сноуборд, лятото – сърф и кайтсърф, през останалото време ходя най-вече на преходи по планините, а за развлечение – на тенис и салса.

Вижте: Snowboarding GIRLS Bansko: Тихомира Николова

Откога си в Snowboarding GIRLS Bansko – как разбра за общността, какво ти дава общуването с момичетата?

По идея на Мария Стоянова, заедно задвижихме тази общност, която стъпка по стъпка започнахме да развиваме. От самото начало, до ден днешен правим редовни срещи, общо взето се виждаме всяка седмица, както в планината, така и в града.

Момичетата, които сме привлекли до момента, са прекрасни. Вдъхновяваме се взаимно, много се подкрепяме, радваме се и страдаме заедно и това изживяване става много стойностно за всяка от нас.

Лора Тенева от Snowboarding GIRLS Bansko
Лора Тенева от Snowboarding GIRLS Bansko (снимка: личен архив)

Разкажи ни интересна/щура случка, свързана със спортните ти занимания?

Любимият ми ден с момичетата е последната ни среща за миналия сезон, когато трябваше да облечем цели костюми на различни животни (т.нар. оnsies) и да караме с тях. Денят беше прекрасен, слънчев, топъл и можехме спокойно да караме в костюмите, без допълнителни слоеве екипировка. Имаме страхотно видео от този ден, бяхме истинска атракция по пистите. Представете си зоопарк-сноубордисти, които скачат напред-назад. Е, може и да не си го представяте, ако изгледате клипчето.

Лора Тенева
Лора Тенева от Snowboarding GIRLS Bansko (снимка: личен архив)

Каква ти е мечтата, свързана с екстремните спортове?

Мечтата ми е да мога да вдъхновя други хора да предизвикват и преоткриват себе си чрез тези спортове. Лично за себе си нямам някакви грандиозни мечти в тези спортове, но ми се иска да се науча да правя готини трикове със сноуборда и кайтсърфа.

Вижте: Храбро планинско сърце: Ема Гейтууд

Какво трябва да знае всяко момиче, което сега започва да практикува екстремен спорт?

Това е предизвикателство най-вече за силата на характера на много различни нива. Физическа издръжливост, психическо натоварване, отговорност над собствения си живот (че и над този на другите), която върви по линията на удоволствието от излизането на човека извън зони на всякакъв комфорт.

Слушайте интуицията си и карайте нещата стъпка по стъпка, винаги с щипка предпазливост.

Snowboarding GIRLS Bansko
Snowboarding GIRLS Bansko (снимка: личен архив Лора Тенева)

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.