Snowboarding GIRLS Bansko: Радина Желева

0
 

Сподели

Shares
Радина Желева
Радина Желева (снимки: Личен архив)
След като ви разказахме за групата Snowboarding GIRLS Bansko – една щура дамска общност от любителки на сноуборда и екстремните спортове, с вълнение се заемаме да ви представим част от момичетата в нея. Днес ви срещаме с Радина Желева.

Би ли се представила?

Аз съм Ради и съм ски посланикът на Snowboarding Girls Bansko. По кайт спортовете ще ме разпознаете лесно – търсите най-облечения човек. Казват, че имам чаровна усмивка.

Радина Желева
Радина Желева (снимка: Личен архив)

Какви спортове практикуваш?

Миналата година се запалих по ските, сега отделям всяко свободно време и ресурс да съм в планината, да карам, да подобрявам техниката си и да научавам повече за този спорт. Лятото започнах с първи стъпки с кайт сърф и планинско колоездене.

Откога си в Snowboarding GIRLS Bansko – как разбра за общността, какво ти дава общуването с момичетата?

Март месец 2022, бях на workation (work+vacation) в Банско и по препоръка от приятелка отидох на тяхно събитие. Организирали бяха киновечер, a филмът беше документален за живота на Анна Гасер. Историята ѝ е вдъхновяваща, защото тя на по-късна възраст започва да кара сноуборд, но с отдаденост и практика постига невиждани резултати. След филма на по парче пица се запознах и с момичетата, с техните истории за живота в Банско и карането на сноуборд. Тогава и разбрах, че следващата година и аз искам да съм с тях в Банско за ски сезона.

В тази общност лесно си намираш компания за приключения, пътувания, пробване на нов спорт или пък получаваш ценен съвет.

Както се пее в песента на First Aid Kit “I won’t take the easy road“ – но с момичетата от Snowboarding GIRLS Bansko пътят към екстремните спортове е по-лесен и по-забавен.

Разкажи ни интересна/щура случка, свързана със спортните ти занимания? 

Този сезон се оказа, че аз и Мария имаме двойнички в планината – момичета със същите екипи, телосложение, карат също като нас ски и сноуборд. Докато се осъзнаем, няколко пъти ни се случи да ги гоним по пистите и да им говорим, докато разберем, че всъщност са други хора…

Вижте: Snowboarding GIRLS Bansko: Тихомира Николова

Радина Желева
Радина Желева (снимка: Личен архив)

Каква ти е мечтата, свързана с екстремните спортове?

Да има повече открити специализирани площадки за екстремни спортове като сърф, колоездене, сноуборд и други. На тези места да има приспособени уреди или трасета където да тренираш преди да е дошъл даденият сезон. Съответно и инструктори, които да подготвят упражнения, програми и тренировъчни лагери.

Вижте: Snowboarding GIRLS Bansko: Лора Тенева

Какво трябва да знае всяко момиче, което сега започва да практикува екстремен спорт?

Да не бъдат прекалено строги със себе си! В началото, като не правех дадено упражнение правилно, както ми го е показал инструкторът, изпитвах едно голямо разочарование от себе си, а не трябва. При ученето на нов спорт има период, през който се правят грешки и това е съвсем нормално.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.