На ски с поли и кауза „Заедно срещу домашното насилие“

Каране на ски с поли събра над 50 човека с кауза срещу домашното насилие

0
 

Сподели

Shares
Пантене с поли с кауза "Заедно срещу домашното насилие"
Пантене с поли с кауза „Заедно срещу домашното насилие“ / снимка: Геновева Михайлова (личен архив)

Събитието се заражда преди 7 години. Започват го група момичета, по инициатива на Геновева Михайлова, Ася Джамбазова и Десислава Христова, които се събират за празника 8 март, за да практикуват любимото си занимание. Миналата година (2022) решават да дадат гласност на събитието, като го включат към FreeSpiritWeek-а на BEFSA с каузата – „Заедно срещу домашното насилие“, защото темата за насилието не е само женска.

През март 2023 г. събитието се проведе за втори път в подкрепа на каузата на EMPROVE и Български фонд за жените / Bulgarian Fund for Women, които се грижат за хора, пострадали от домашно насилие.

Пантене с поли с кауза "Заедно срещу домашното насилие"
Събитието се провежда от 7 години по инициатива на Геновева Михайлова, Ася Джамбазова и Десислава Христова / снимка: Геновева Михайлова (личен архив)

Тъжната статистика е, че за 44% от българите домашното насилие е „личен въпрос, който трябва да се решава в семейството“.

„През последните години множество смъртни случаи на пострадали от домашно насилие показаха, че вече не можем да си затваряме очите за тази тема. Затова се събрахме, за да кажем на жените, които се страхуват и имат нужда от подкрепа, че не са сами и че не е нужно да оставят вече този въпрос да се разрешава в семейството!“

Насилието не е любов, заплахата не е любов, страхът не е любов, лъжите и оправданията не са любов!

 "Заедно срещу домашното насилие"
Пантене с поли с кауза „Заедно срещу домашното насилие“ / снимка: Геновева Михайлова (личен архив)

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.