Изабела Янкова с първи старт в категория Elite и първи подиум

Досега Изабела се състезаваше в категория Junior, където е носител на Световната купа

0
 

Сподели

Shares
Изабела Янкова
Изабела Янкова / снимка: Фейсбук профила Изабела Янкова

Дебют в категория „Елит“

В началото на март Изабела Янкова направи първия си старт в категория Elite и веднага се качи на подиума, заемайки третото място. Това се случи на състезание, част от Crankworx Summer Series в Нова Зеландия. Досега Изабела се състезаваше в категория Junior.

На старта на състезанието в Нова Зеландия застават 9 състезателки, а тя няма големи надежди за класиране, тъй като е там, за да тренира: „Да карам различни трасета, да се запозная с нови хора, да се наслаждавам на топлото време.“

“Не съм имала големи очаквания, нямах хубаво спускане на квалификацията и бях доста назад. Вечерта преди състезанието заваля, трасето се промени, стана доста хлъзгаво и беше предизвикателство да останеш на колелото.” – споделя нашата състезателка.

За щастие изгрява слънце, трасето започва да изсъхва и Изабела се надява единствено да направи чисто спускане, без грешки: „Не очаквах да съм на подиум на първото ми състезание в „Елит“. Наистина бях много щастлива от резултата, доста се трудя и съм радостна, че има положителни резултати.“

Вижте: Изабела Янкова спечели Световната купа по планинско колоездене при девойките

Изабела Янкова
Изабела Янкова зае трето място на Crankworx Summer Series в Нова Зеландия / снимка: Instagram Изабела Янкова

Crankworx

Crankworx е глобално турне на фестивали за планинско колоездене, които се провеждат в Австралия, Нова Зеландия, Австрия и Канада. Последната спирка на Crankworx World Tour е 10-дневен фестивал в Уислър, Британска Колумбия, който празнува няколко гравитационно захранвани дисциплини в планинското колоездене.

Вижте: Къде да караме байк в планината през зимата?

Предстоящият сезон

Състезателният сезон започва през юни, а на Изабела ѝ предстоят осем световни купи и eдин световен шампионат. Освен тях, я очакват още много други състезания.

“Това ще бъде първата ми година в категория „Елит“ и ще бъде доста интересно. Промениха много от правилата и само 10 жени влизат на финали”, сподели Изабела и добави, че ще опита да прекарва повече време и в България.

Повече за Изабела Янкова може да прочетете в Книга „Български приключенци със световни успехи“.

Изабела Янкова в Книга „Български приключенци със световни успехи“
Изабела Янкова в Книга „Български приключенци със световни успехи“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.