Кандис Бърт: ултрабегачката, която изминава по 50 км вече 123 дни

И не показва признаци на спиране

0
 

Сподели

Shares
Кандис Бърт
Кандис Бърт (снимка: профила на Candice Burt във Фейсбук)

Ден 123 / 6150 км

Вече 123 дни, откакто Кандис Бърт бяга ежедневно по един ултрамаратон от 50 км и това ѝ постижение е точно 100 ултрамаратона (и дни) НАД световния рекорд!

Мнозина биха предположили, че за такъв опит човек се отделя от обичайното ежедневие и се посвещава само на бягането и после се отдава на възстановяване.

“Тялото ми се чувства много добре. Умът ми се бори с монотонността на отброяването на милите и часовете всеки ден. Със сигурност съм пожертвала много, за да стигна дотук. Липсва ми време да правя много неща, най-важното от които е времето със семейството ми и на второ място времето за работа. Прекарвам време със семейството и работя всеки ден, но не толкова, колкото ми се иска. Имам собствена компания, така че работя за себе си, но имам служители, срокове, сметки за плащане и т.н. Готвя, чистя, извеждам “момичетата” – това са важни неща за мен” – споделя Кандис в профила си във Фейсбук.

Вижте: Железния каубой Джеймс Лоурънс, който направи 101 айрънмена за 101 дни

Невероятното ѝ постижение не изглежда да е към края си и това поставя въпроса докъде ще стигне тази на вид крехка дама. От думите ѝ личи, че се чувства чудесно, въпреки малко занижената ѝ енергия. Тя споделя, че бягането ѝ носи радост – понякога то е медитативно, понякога има нужда от нещо, над което да се съсредоточи.

Кандис Бърт
Кандис Бърт не спираше бягането си дори през зимата (снимка: профила на Candice Burt във Фейсбук)

Предишният световен рекорд за ултрамаратони, пробягани последователно е едва 23 дни, а ето че Кандис го надхвърли вече с цели 100 дни повече. Книгата на световните рекорди на Гинес все още не е потвърдила официално нейната серия, тъй като опитът трябва да завърши, за да бъде ратифициран и вписан. Затова Бърт усърдно събира данни за всяко бягане. На своя сайт тя споделя:

„Колко време смятам да продължа?“ е въпрос, който чувам постоянно, но няма да му отговоря, защото не съм решила и не искам да отговарям още. Знам, че не мога да продължа вечно, тъй като жертвам много аспекти от живота, за да направя това, но наистина обичам бяганията си и знам, че ще ми липсват, когато свърша.”

Кандис Бърт
Кандис Бърт (снимка: Paul Smith)

Кандис Бърт е опитна бегачка. Тя е начело на класирането в ултрасъстезанията във Washington Ultra Series от 2010 г. насам. Завършвала е много ултрамаратони, сред които през 2020 г. HURT 100 mile. На Кандис принадлежи най-бързото известно време на Tahoe Rim Trail (171 мили) от 2 дена 12:47.34. През 2021 г. тя пробяга пътеката Arizona trail с дължина 800 мили, която се простира от Мексико до връх Лемън. Миналата година пробяга първите 400 мили от нея за 10 дни.

Вижте: На 92 години Желязната монахиня все още завършва триатлони

Когато не бяга, тя работи в своята компания Destination Trail, с която организира състезания в Съединените щати, вариращи от полумаратони (21 км) до 240 мили (включително серията Triple Crown от 200 мили).

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.