Велик Алберт Попов: първи подиум в Световната купа по ски!

Българският скиор за първи път в кариерата си се качи на подиум в Световната купа

0
 

Сподели

Shares
Алберт Попов
Алберт Попов завърши трети в слалома в Палисейдс Тахо, САЩ /снимка: GEPA

Алберт Попов записа историческо класиране в Световната купа по ски алпийски дисциплини, завършвайки трети в слалома в Палисейдс Тахо, САЩ, където раздели третата позиция с Клеман Ноел от Франция.

Алберт Попов
„Това беше ден от една детска мечта – Подиум в старт за Световната купа!“ – написа Алберт Попов след като стана трети в Пелисейдес Тахо / снимка: Bulgarian SKI Federation

С този първи подиум в своята кариера Попов се нареди в историята на българските алпийски ски. България не е имала човек на подиума за Световна купа от 16 декември 1984 година, когато Петър Попангелов завърши трети на слалома в Мадона ди Кампильо (Италия).

Алберт Попов
Алберт Попов завърши трети в слалома в Палисейдс Тахо, САЩ /снимка: GEPA

Алберт бе на 25-о място след първия манш, но с най-доброто време във втория се изкачи нагоре с цели 22 места. Второто спускане бе наредено от неговия треньор Ивайло Борисов.

Попов взима 60 точки за третото си място, с което събира вече 160 от началото на сезона. Той е 16-ти в класирането за малкия кристален глобус в дисциплината, а до края на сезона остава само стартът на 19 март в Солдеу.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.