НСБ + БКС = Война и мир

0
 

Сподели

Shares

Всички офиси на Българския колоездачен съюз на столичния колодрум „Сердика“ са запечатани по нареждане на ръководството на Национална спортна база, съобщиха от БКС.

Това станало в четвъртък, 13 октомври, когато част от служителите на БКС са били в командировка, без никой от велосъюза да бъде уведомен за предстоящите действия и без никакво предупреждение. Това обяви генералният секретар на БКС Цвятко Чолаков в петък.

„Не можем да си вършим работата, с която сме претрупани след Международната колоездачна обиколка на България и след приключването на спортно-състезателния календар. Това е скандално, отново ни пречат да работим“, коментира Чолаков.

Update:
Ръководствата на Българския колоездачен съюз, на Национална спортна база и на Министерството за физическо възпитание и спорт изгладиха противоречията, възникнали след запечатването на офисите на велоцентралата и на столичния колодрум „Сердика“.

Това стана на двучасова работна среща при спортния министър Свилен Нейков в кабинета му в София вчера.

„Разбрахме се как ще действаме занапред, ще влезем отново във владение и няма опасност повече да се блокира работата на Българския колоездачен съюз. Повече подробности засега не искам да коментирам, защото предстоят някои процедури. Важното е, че имаме уверението, че още утре ще мога да вляза в кабинета си, който се намира на столичния колодрум и ще мога да ползвам цялата документация на Съюза„, обясни след срещата генералният секретар на БКС Цветко Чолаков.

Така планираният за четвъртък мащабен протест, който подготвяха представителите на почти всички колоездачни клубове в България, любители на колоезденето, както и цялото ръководство и служителите на Българския колоездачен съюз пред сградата на Спортното министерство в София, се отменя.

„>Да, наистина протест няма да има. Най-цивилизовано и разумно изчакахме да се реши проблемът и се радвам, че се прояви някакво разбиране по този толкова важен за колоезденето въпрос. Защото пак ще повторя, колодрумът в София е гнездо на българското колоездене, той е един от символите на нашия славен спорт, който е дал толкова много успехи и престиж на България“, допълни председателят на БКС Венелин Хубенов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.