Мисията невъзможна – от кого ще бяга този път Том Круз?

Том Круз възнамерява да снима сред полярната природа на Норвегия

0
 

Сподели

Shares
Бяла мечка в Свалбард, Норвегия
Свалбард, регион, известен както с богатството си от полярни мечки, така и с чувствителността си към изменението на климата / снимка: Andy Brunner, Unsplash

Всеки знае колко много обича да бяга Том Круз във филмите си. Бягал е от падащи коли, експлодиращи ракети, самураи с катана, извънземни нашественици и дори от дявола.

И ето че сега най-голямата екшън звезда на Холивуд възнамерява да снима сред полярната природа на Норвегия, а феновете вече се питат дали този път няма да бяга от полярна мечка. Може би са само слухове на зложелатели…

Том Круз
Том Круз / снимка: Gareth Cattermole

Всъщност миналата година Круз вече снима в Норвегия за “Мисията невъзможна – Пълна разплата“. Това обаче беше само за първа част, насрочена за пускане на 14 юли тази година. Втората част ще се появи по кината през 2024 г. и именно за този филм франчайзът иска да снима в Свалбард, регион, известен както с богатството си от полярни мечки, така и с чувствителността си към изменението на климата.

Свалбард, Норвегия
Свалбард, Норвегия / снимка: Lloyd-Woodham, Unsplash

От Норвежкия филмов институт съобщават пред P4 News, че снимките вероятно ще се проведат през следващите седмици. Остава да се уточни дали ще може да се снима с хеликоптер.

„Том Круз намира най-зрелищните места и ние знаем, че части от филма ще бъдат заснети на Шпицберген“, казва Даг Асбьорнсен, мениджър от Норвежкия филмов институт.

През декември беше разкрито, че филмовата компания Paramount няма да получи помощ от 68 милиона норвежки крони чрез схемата за филмови стимули за снимки на Свалбард. Отказът се позовава на грижата за природата и околната среда. Сега Paramount поемат цялата сметка сами.

Вижте: Том Круз скача с мотоциклет от скала 6 пъти за един ден

„Положително е, че Мисията невъзможна иска да използва зрелищната околност на Свалбард като фон. Това, което казах преди, е, че полярната природа там е уязвима и ние няма да разширим схемата за филмови стимули“, коментира норвежкият министър на културата Анет Третебергстуен пред P4.

И така, ще можем ли да видим как Том Круз тича през Свалбард? Само времето ще покаже.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.