Удоволствието няма цена: да караш ски за 65 000 долара

Най-скъпите ски: от блатен бук на 8000 години и 14 карата злато

0
 

Сподели

Shares
Цената на ски може да варира в широки граници
Цената на ски може да варира в широки граници / снимка: Kipras Streimikis, Unsplash

Страхотно зимно време и чудесни писти – рай за феновете не ските. А какво му трябва на скиора, за да е щастлив – добра писта и добра екипировка. И бързо да върви опашката на лифта.

Но нека се върнем на екипировката. Всички знаем, че тя е много важна. И когато си избират ски, повечето хора се стремят те да отговарят на нивото им и да се чувстват комфортно на тях. Разбира се, простират се докъдето им позволяват финансите. И макар качеството да е обвързано със съответна цена, има един предел, след който цената е правопропорционална не на качеството, а на суетата. Ето 5 примера за скъпи ски, с които може да спускате по пистите, но само ако можете да си го позволите.

Пето място 

Тук поставяме ските с марка Zai. Името идва от латинската дума, която означава твърд, което също символизира издръжливост и безвремие. Ските се отличават с изключително високо качество и модерен дизайн, който не подлежи на модата. Най-важното при тези ски е използването на специални материали, на които се дължи дългия живот, перфектните характеристики и разбира се високата цена. На наклона обаче веднага ще усетите разликата, казват специалистите. Швейцарската марка Марката Zai е лидер по отношение на използването на нови технологии и революционни материали, много от които разработени и патентовани от тях: не съвсем типичен гранит, в който са инжектирани въглеродни влакна; кедрово дърво, вулканизиран каучук, филц или лен. Цените обичайно варират между 2000 и 10000 франка.

Ски Zai
Ски Zai / снимка: lp-life.com

Четвърто място 

То се заема от Carradan с моделите Diamondback и Envy, предлагани от 10 000 евро. В тези модели марката представя системите: FLEX:2, която абсорбира ударите, CRYO:2, която укрепва ските и Carradan Coriolis Core, която намалява изкривяването. Неща, в които си струва да инвестира човек.

Вижте: Игрите на зимата

Трето място

Третото място също е за Carradan ски – срещу 16 000 евро може да се сдобиете с моделите Mamba, кръстена на известната змия, и Lust Edition. Оборудвани със същата технология като моделите Diamondback и Envy, те постигат висока гъвкавост при смяна на посоката и могат да се справят с всеки труден терен. Ръбовете на ските са обработени при ниски температури до -270°C, за да ги подсилят!

Второ място

Марката Pinel & Pinel от Париж, която беше само производител на луксозни калъфи и мебели, започна да произвежда едни от най-скъпите ски в света с марката Lacroix. Ските с въглеродни влакна се продават за колосалните 57 000 евро. В крайна сметка в цената е включена и екипировка, състояща се от шикозен куфар от напа, кожени ръкавици, ски щеки и предпазни очила.

FoilOro Nero Classico
FoilOro Nero Classico / снимка: luxatic.com

Първо място

Първата позиция се заема от чифт ръчно изработени ски на FoilOro Nero Classico с цена от 65 000 долара. Foil е италиански производител на ски, който се специализира в редки, необичайни и ценни материали, като палисандрово дърво, бамбук, цветни метали.

Цените на техните дъски варират от 20 000 до 60 000 долара. Най-скъпият в гамата, ограниченото издание Oro Nero, включва сертифициран блатен дъб на 8000 години и позлата от 14-каратово злато. Ските се предлагат с позлатени щеки и кожена чанта за ски по поръчка.

Вижте: 10 от най-привлекателните ски курорти в Европа

Удоволствието няма цена, както се казва. Купете си  ски, каквито на вас ви харесват. Но имайте едно на ум, че дори и да са практически вечни, има опасност да ви омръзнат.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.