Ръкавиците Level: над 30 години революция

Те са и един от малкото спортни брандове в света, предлагащи 3 години гаранция

0
 

Сподели

Shares
Ръкавици Level
Ръкавици Level

През далечната 1989 г. в Италия се случва едно, може би, необичайно събитие за държава с форма на обувка – появяват се първите модели… ръкавици, предназначени специално за сноуборд. Те са дело на „левентите от Level“, начело с дизайнера Мауро Компаньони, който умело използва пълния капацитет от знанията и уменията на своя екип, съставен от водещи атлети, дизайнери и инженери, за да създадат следващото ниво ръкавици за снежните спортове. Важен пример за приноса на компанията, е специалната защита за китката Biomex, която намалява риска от навяхвания и фрактури по време на сноуборд. Друг “пробив” е системата за термоформоване, персонализираща прилягането на ръкавиците към дланта и китката. Ръкавиците на Level се отличават със здравина, комфорт и топлина, дори при екстремно ниски температури. Level са и един от малкото спортни брандове в света, предлагащи 3 години гаранция.

РАЗВИТИЕТО

Благодарение на своя иновативен подход и прилагането на множество модерни технологии, повече от 30 години компанията е сред лидерите на зимния пазар. Един кратък поглед към историята на бранда потвърждава това.  

Още в годината на създаване на марката, Level заявяват себе си като иноватори, не просто с факта, че създават първите специализирани за сноуборд ръкавици, но и като автори на първата Removable Lining система, която позволява отделянето на подплатата от основното тяло.

Ръкавици Level
В ръкавици Level се използват множество революционни технологии

През 90-те години на миналия век Level вкарват в употреба още куп революционни технологии като Snowboard protection technology от 1992 г. и въведената през 1994 г. иновативна дишаща система. Само няколко години по-късно, през 1999 г., друг от първите проекти на LEVEL – H&R construction – донесе допълнителен успех на компанията, заедно със спечелената през същата година награда ISPO за най-добра защитна технология. 

Ново хилядолетие – нов късмет. През 2002 г. Мауро Компаньони уверено разширява територията, навлизайки в света на ските с първата Level колекция ски ръкавици с декорирана силиконова длан. В тотален хит на годината пък се превръща вграденият в ръкавиците Level KIRAX Reflex Stimulator, който стимулира рефлексната система на кожата. 

През 2004 г. е реализирана гамата от иновативни ръкавици – оптимизирани за жени скиори и за спортисти, чакащи своя ред по време на състезания – Overgloves, които поддържат ръцете топли при ниски температури. Компанията печели все по-голяма фенска маса и през 2005 г. продуктите ѝ вече се предлагат в повече от 40 държави по целия свят. 

През 2007 г. се появява Team Issue, чисто нова гама от ултра високотехнологични, стилни ръкавици за сноуборд и фрийстайл, проектирани с участието на най-добрите карачи. Междувременно компанията бележи големи международни ски успехи: LEVEL спечели 4 златни медала на Световното първенство в Аар, Швейцария с Патрик Стаудакер, Сарка Жаробска и Аксел Лунд Свиндал, които печелят Световната купа по ски.

През 2008 г. Level създава BLISS, иконичната линия, специално проектирана от жени за жени.

Следващите няколко години са особено важни за историята на марката. Level разработва и пуска на пазара две нови революционни технологични иновации – добре известната система за термоформоване, която позволява ръкавиците да прилягат по индивидуалната форма на всяка ръка. Първи сред производителите Level въвеждат и регулируемата система за опора на китката, която може лесно да се включва и изключва.

През 2012 г. Level създава машина за тестване на ръкавиците при поредица от екстремни климатични условия. На база резултатите от тези тестове Level създават своята прочута Thermoplus сертификация.

Тестване на ръкавици Level
През 2012 г. Level създава машина за тестване на ръкавиците при поредица от екстремни климатични условия / снимка: Level

Разширението на бизнеса изисква предефиниране на стандартите за качество и топлина на ръкавиците, както и подобряване на подхода към международните пазари. Тези процеси са успешно завършени през 2014 г,. когато компанията се мести в Швейцария, превръщайки се в Scheuing Sport AG.

Само две години след реновацията Level още веднъж печелят награда ISPO, този път с модела NFC, който контролира и активира основните функции на смартфона или екшън камерата с едно докосване.

Още една революционна крачка е предприета през 2017 г., когато Level въвежда SuperFabric® от MotoGP в цялата си колекция състезателни ръкавици. Този материал издържа по-дълго, има по-голяма здравина и е предназначен за всичко – от екстремни приложения до груба ежедневна употреба.

Ръкавици Level
Ръкавиците Level са пригодени да издържат при екстремални температури

Постепенно Level се превръща в една от най-успешните компании за ръкавици в състезанията по ски и сноуборд, благодарение на своите невероятни професионални спортисти, спечелили 6 кристални глобуса, 2 златни и 5 бронзови медала от X-Games.Следват нова визуална идентичност, нови смели решения и още повече работа, за да бъде брандът и до днес на ниво. Нивото, дефинирано от самите Level.

ТЕХНОЛОГИИТЕ

Ръкавици Level -Biomex Protection
Ръкавици Level -Biomex Protection

Biomex Protection

Доказана система Biomex е резултат от обширно и продължаващо сътрудничество между сноубордисти, медицинската общност и инженери, които разбират от биомеханика. Изследванията и разработките на Biomex са базирани в Klinik Gut, център за костна и ставна хирургия в Сейнт Мориц, Швейцария. Там професионалисти и лекари от Level проектират, разработват и непрестанно усъвършенстват най-модерната технология за защита на китката – Biomex Plus. 

За начинаещите най-честата причина за счупване на китката при сноуборд е падане назад. При по-опитни карачи е характерно падане напред или странично падане. По време на падане китката се избутва към предмишницата. Получава се хиперекстензия или свръхудължаване, като това често е сcпътствано и от един или два вида сили на усукване. Комбинацията от тези три сили най-често причинява навяхване или фрактура. Повечето системи за защита на китката обаче се справят само с хиперекстензията, но системата Biomex се справя и с трите сили, които допринасят за нараняване на китката. Най-общо казано Biomex са две подвижно свързани гъвкави пластини, които следват анатомията на ръцете. Тяхната специфична форма и възможностите за регулиране и напасване ограничават необичайните движения на китката, като по този начин предотвратяват по-сериозните травми. 

Ръкавици LevelThermoplus 

Thermoplus е сертификат, гарантиращ изключителната изолация и запазване на естествената топлина на ръцете, дори и при най-лошите климатични условия. Това се постига чрез специална машина, която тества ръкавиците на марката, симулирайки поредица от различни екстремни климатични условия. Резултатите, събрани в индекс на ефективност, отчитат термичния статус на ръкавиците. За да улесни избора на перфектната ръкавица при всякакви метеорологични условия, Level разработват 5-степенен индекс за термично сертифициране. Нивата, обхващат температури от 0°c до -30°c и указват условията за ползване на ръкавиците – от пролетни до екстремна зима.

Изборът на подходящ материал за изработката на ръкавиците е от основно значение за постигане на ергономичен комфорт и висока топлоизолация. Термоизолацията и отвеждането на влагата на ръкавици, изработени от различни материали, са тествани както в климатична камера, така и на открито с помощта на безжични сензори, комбинирани с инфрачервена термография. Получените резултати показват значителни разлики по отношение на топлинния комфорт между различните модели ръкавици при едни и същи условия на околната среда, като Thermoplus продуктите на Level са поне с 30% по-високи термо свойства от стандартните ръкавици  – гаранция за изключителна изолация и запазване на естествената топлина на ръцете, дори при най-студените климатични условия. 

Ръкавици LevelCustomFit

Тази нова уникална система, разработена от Level, дава възможност за персонализиране на ръкавицата към анатомичната форма на ръката. Подложката е направена от дишащ термоформуем материал, който след нагряване до 80°c приема формата на ръката. Всичко е изключително лесно – нуждаете се само от един сешоар, с който от около 30 см трябва да нагреете ръкавицата за три минути, след което да я нахлузите и да изчакате до 5 минути, докато се охлади и придобие желаната форма. Този процес може да се повтаря толкова често, колкото желаете. Custom Fit подобрява комфорта, чувствителността и предлага по-добро сцепление с дръжката на щеката.

Polygiene

Тази технология се основава на сребърния хлорид, който присъства естествено във водата и почвата. Частиците Polygiene съдържат голямо количество сребърни йони, потискащи растежа на микроби и бактерии, като по този начин предпазва от появата на лоши миризми. Ефектът на технологията е постоянен и можете да разчитате на него до края на жизнения цикъл на вашите ръкавици. 

Освен това Polygiene щади околната среда. Продуктите, третирани с Polygiene, могат да се използват по-дълго време между две пранета и се перат при по-ниски температури. По този начин тъканите на ръкавиците са защитени едновременно от негативното въздействие на бактериите и на прекомерното пране. Това означава, че пестите енергия, вода, време и пари, а когато решите да се разделите с вашите ръкавици – те са напълно рециклируеми и не оставят въглероден отпечатък.

Ръкавици Level
Ръкавиците Level в сравнение с други сродни продукти

МАТЕРИИТЕ

Опитът в света на снега и постоянните изследвания и анализи дават на Level възможността да създаде широка гама от висококачествени тъкани и кожи, които се различават по дебелина и спецификация на качеството, за да придадат на ръкавиците най-подходящата чувствителност и здравина, в зависимост от различни видове употреба.

При кожените ръкавици се използват висококачествени изделия от овча и козя кожа на доказани производители като Pittards. По този начин Level гарантират високата степен на абразия в зоната на дланите, водоустойчивостта и издръжливостта на своите продукти. 

Тъканите от неживотински произход пък се създават от отдела за научноизследователска и развойна дейност, в сътрудничество с топ спортисти, под надзора на различни стилисти от цял ​​свят. Така компанията успява да следва основните тенденции в стила и цвета, но запазва фокуса си върху тъканите с изключителни характеристики. Всички тъкани се тестват, за да бъдат одобрени и сертифицирани за максимална водоустойчивост.

Ръкавици Level използват кашмирЩо се отнася до изолационните материи, Level използват най-доброто от най-доброто на водещите производители в сферата като Primaloft, Thinsulate, Polartec  и други. Прилагат се и собствени разработки като LevelLoft и естествени материи като кашмир, вълна от швейцарски овце и гъши пух с висока степен на пълнене. 

ОСНОВНИ МОДЕЛИ РЪКАВИЦИ

BLISS: Тази линия е специално проектирана от жени за жени, които обичат снега. Изследвания доказват, че поради физиологичните разлики, с една и съща ръкавица, спрямо мъжа, жената има по-ниска температура.

Level буквално използва своя опит от първа ръка, ангажирайки в проекта група от опитни скиорки и бордистки за разработване на линия дамски ръкавици, различни от всички останали: по-топли, сухи, по-меки, ултра дишащи и невъобразимо удобни. Не на последно място те са красиви и модерни.

Ръкавици Level
снимка: Level

Alpine lines: Това е същността на Level spirit; изпълнен с функции, изчистен дизайн и интелигентни детайли за скиори и бордисти, които се наслаждават на зимата и търсят топлина и комфорт. Тези ръкавици осигуряват най-доброто в класа представяне, съчетано с функционални технически елементи и стил.

Leather lines: Богати на детайли и решения, предоставени от спортистите, които лансират най-новите тенденции. Използваните материали са от най-високо качество, включително ултра мека кожа, комбинирана с висококачествени детайли. Изолацията и най-външната част са най-добрите налични на пазара.

Ръкавици Level
снимка: Level

Mountain: Тази линия въвежда много нови и също така обновени модели, посветени на голямото планинско каране и фрийрайда. Тук са използвани само най-висококачествени материали, включително ултра мека кожа, комбинирана с много иновативни материи.

Mountain light: Тя представя ръкавици за активности на открито – туризъм, алпийски ски турове и други. Ръкавиците издържат на груби външни въздействия и са направени от най-добри материали на Level.

Ръкавици Level
снимка: Level

Junior Lines: Линията Junior Level е обогатена с нови технически и функционални модели, за да покрие всички нужди на малките любители на снeга и забавленията на открито. 

Trend Line: Обединява всички технически и конструктивни характеристики на сноуборд ръкавици (подсилена длан, висока дишаемост) с топлина, мекота и комфорт, характерни за ски ръкавиците. Тази линия е вдъхновена от новото движение в ските и сноуборда.

Ръкавици Level
снимка: Level

Protection Line: Ексклузивната система biomex-plus, обновена с нова самонастройка, е само една от множеството прилагани технологии. Изследователското партньорство с Klinik Gut на Сейнт Мориц позволи на Level да разработи специална вътрешна система за ръкавици, за да увеличи защитата на китката на сноубордистите.

Ръкавици Level
снимка: Level

Racing Line: Рейсинг линията пренася духа на Level в света на състезанията със своите млади, динамични и авангардни стилове, които винаги осигуряват най-добрите цялостни решения. Всички нови модели ски ръкавици отговарят на най-високите изисквания за производителност, без компромис с топлина и комфорт.

Независимо за каква активност са ти необходими и на колко студено място смяташ да си купонясваш, с ръкавиците Level ръцете ти ще са топли и защитени. А да не забравяме, че имат модели за всеки член на семейството.

Може да ги откриеш на следните локации: в магазин AQUAMATRIX на ул. „Йерусалим“ 15, в ж.к. Младост 1, в София или онлайн на aquamatrix.bg, в True Riders и на trueriders.bg, mountain.bg, в Breakpoint shop и на breakpointshop.com, в Sofia Rent Center и наwww.sofiarentcenter.com, както и в Sportbox Plovdiv.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.