SHRED HOUSE: Bataleon Snowboards са вече и в България

Новият онлайн сноуборд магазин предлага марки с изключителен дизайн и технологии

0
 

Сподели

Shares
SHRED HOUSE, сноуборд
SHRED HOUSE, Александър Димитров с Bataleon / снимка: Стефан Станчев – @ssvpfilm

Ако сте запалени сноубордисти, със сигурност ще се зарадвате да разберете, че две марки с изключителен дизайн и технологии вече стъпват и на българския пазар. И това се случва чрез новия онлайн сноуборд магазин SHRED HOUSE, който е факт от декември 2022 г. В него за пръв път в България ще може да намерите продукти на марките Bataleon Snowboards и Furgberg Snowboards.

Основна цел на създателите на shred-house.bg е да бъдат максимално полезни на всички, които им се доверяват. Затова и предлагат разнообразие от сноуборд дъски, които да паснат не само на размер, но и на ниво, стил, начин на каране, желание за прогрес и предпочитание за терен на всеки един карач.

SHRED HOUSE, Александър Димитров
SHRED HOUSE, Александър Димитров / снимка: Стефан Станчев – @ssvpfilm

Хората, които стоят зад проекта, са решени да дадат всичко от себе си, за да имат клиентите досег с най-доброто на пазара. Именно това ги кара да се фокусират върху брандовете Bataleon и Furgberg. А сега – малко повече за тях.

Сноубордовете Bataleon
Сноубордове Bataleon / снимка: Bataleon

Bataleon

Bataleon е марка сноуборд, която се гордее с уникалния си дизайн Triple Base Technology (3BT™). Фирмата е основана през 2000 г. от холандеца Йорген Карлсон, който е биофизик. Благодарение на своята страст към сноуборда той се насочва към това да изучи физиката зад самите дъски. Така Йорген стига до идеята за 3BT и SideKick технологиите. Именно те отличават толкова много BATALEON oт останалите брандове:

  • завиването изключително плавно;
  • елиминира се неприятното закачване на кантовете, докато карате уреди в парка;
  • добавят супер плаваемост в дълбокия сняг.
Сноубордове Bataleon
Технология на сноубордоветеBataleon / снимка: Bataleon

”3BT” е 3D форма на носа и опашката, а Sidekick e огъването на самата дъска в близост до контактните точки със снега. Всъщност 3BT представлява цяла философия, като всеки модел на Bataleon е с 3D shape на носа и опашката, но не еднакво огънат, а в различна степен, в зависимост от неговата насоченост – фрийстайл, фрийрайд, all-mountain.

Сноубордовете Bataleon са изработени от висококачествени материали и се отличават с уникални графики и форми, които са подходящи за карачи от всички нива и стилове на каране.

Сноубордовете Bataleon
Сноубордовете Bataleon са изработени от висококачествени материали / снимка: Bataleon

„В Bataleon Snowboards ни впечатлява тяхната издръжливост, иновативност и стил. Усетихме, че това са дъските, с които се забавляваме най-много, както в курорта, така и извън него. Затова в SHRED HOUSE залагаме на тази марка.“ – споделят основателите на магазина.

Furberg Snowboards

Другият основен бранд, на който магазинът залага, е изключително насочен към фрийрайд карането – норвежките Furberg Snowboards. Те предлагат, както сноуборд дъски, така и сплитбордове от най-висок клас. Няма как да не ги забележите, ако гледате състезанията от Freeride World Tour, където все повече атлети залагат на тези фрийрайд дъски.

Furberg Freeride showboar
Hampus Cederholm с Furberg Freeride showboard, снимка: Federico Cecere (awe365.com)

Furberg Snowboards също са много иновативен бранд. Те правят бордове с голям радиус на завоя (над 10 м), което допринася за повече стабилност при висока скорост. Добавят също и reverse sidecut (обърната дъга) – тази форма на дъската помага много при преминаването през неравен терен, а пък голямата широчина (27см) прави борда много плаваем в дълбокия сняг.

Furberg Freeride showboar
Daniel Furberg с Furberg Freeride showboard / снимка: Terje Valen Høihjelle

Норвежците въвеждат Floorboard технологията, позволяваща на двете части на сплитборда да се съединят една с друга без възможност за разминаване в режим на каране.

Furberg сплитборд
Furberg сплитборд

Български брандове

Какво още? SHRED HOUSE подкрепя и български брандове и предлага висококачествените сноуборд чорапи на STINKY Socks. Създателите на магазина обещават в бъдеще още по-голямо разнообразие на продукти от български фирми.

Кой стои зад SHRED HOUSE?

Той е млад, на 29 години, казва се Александър и е от град София. 12-годишен, за пръв път стъпва на дъска и се озовава в плен на страстта към сноуборда, като спорт и култура. С всеки следващ сезон чувството за принадлежност към сноуброд общността се засилва, а страстта се разгаря все повече. Преминава през различните стилове, практикува го и професионално в “Blade Snowboard Team”. През последните години фрийрайдът е основна част от зимните му активности.

Александър Димитров, SHRED HOUSE
Александър Димитров, SHRED HOUSE / снимка: Стефан Станчев – @ssvpfilm

Александър натрупва познания за сноуборд екипировката, като през годините изпробва голяма част от брандовете на пазара. Интересът му да тества новите форми и технологии винаги е бил много голям. Постепенно се заражда и идеята за SHRED HOUSE, като по този начин осъществява една мечта – да превърне хобито си в работа и да я реализира със същата страст, която изпитва към сноуборда.

Ако и вие като нас вече нямате търпение да си изберете подходящите продукти – мястото е shred-house.bg!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.