Street Heroеs Romania 2011

0
 

Сподели

Shares

Street Heroеs Romania 2011

На 17 и 18 септември в Букурещ се проведе второто издание на румънския фестивал Street Heroes – фестивал за улична култура, който се провежда на младежкия парк в Букурещ. Събитието събира заедно скейтъри, хиксъри, графити артисти и музканти от различни държави, за да се състезават, забавляват и да популяризират, това което правят.

Тази година румънските организатори от Ollie Gang Shop поканиха за участие известни български скейтъри. Екипът на Rolling Days организира цялото пътуване на нашия отбор до Румъния, за да отрази представянето на момчетата на скейт състезанието. Пристигнахме и тъкмо подредихме техниката, когато състезанието започна.

Скейтборд състезанието се проведе на бетонния скейт парк с пуловете. Битката се състоя на 3 различни спота, в рамките на 3 кръга. Първият кръг бе на т. нар. ollie box, а вторият на рейл със стълби и виражи. Третият етап се организира на интересен стрийт спот.

Street Heroеs Romania 2011

Българските райдъри в лицето на Павел Царев, Стоян Тодоров, Миро Иванов, Димитър Попов, Кирил Денев, Лазар Лазаров и Валентин Москов караха редом със скейтърите от европейския професионален отбор на Carrhart, както и с едни от най- добрите румънци.

Публиката бе доста по-цветна и многобройна от тази на българските състезания.

Участниците в състезанието бяха специално подбрани и поканени предварително от организаторите на фестивала, така че никой случаен не можеше да мери сили заедно с протата от Carrhart.

Нивото на триковете на румънските скейтъри бе изненадващо високо. Разбрахме, че за тази една година, откакто нашите съседи си имат бетонен парк с пуулове, наистина са карали скейт. И въпреки че паркът не е перфектен, това не им попречило да станат по-добри.

Street Heroеs Romania 2011

Нашите скейтъри не изневериха на стила си и показаха най-доброто, на което са способни. Още с пристигането ни на парка в Букурещ триковете заваляха. Водещият на състезанието отбеляза началото на ръна на нашите момчета, след което публиката бурно ги поздрави. В първия кръг на ollie box-а Стоян, Миро, Митака и компания имаха с какво да впечатлят журито. Ето и някои от изпълненията на нашите момчета и от трите кръга:

Стоян Тодоров – nose grind 180 out, switch crooked, backside 180 switch преден баланс с fakie backside 180 out; backside flip през парапета; front flip; feeble на целия рейл.

Димитър Попов – frontside 180 switch 5/0 180 out, nose slide 280 out, smithgrind; frontside ollie over the rail; pop shove it late flip на виража.

Миро Иванов – nollie 5/0, fakie nose slide, nose grind 180 out, 5/0 backside out; backside ollie over the rail; backside flip.

Кирил Денев – smith grind.

Лазар Лазаров – flip 50/50; frontside ollie over the rail; fifty на целия рейл.

Павел Царев – hard flip over the rail; nollie inward heel flip; 360 flip; varial heel flip over the rail.

След състезанието обиколихме местата за каране в Букурещ. По пътя ни не липсваха изненади. С радост установихме, че румънките са много симпатични. Разбира се, както и в България, налице бяха и лошите дебели чичковци, готови да те ступат за щяло и нещяло.

Нямаше как да пропуснем награждаването и партито след това, защото Павката заслужено спечели 3-тото място и празнуването бе задължително.

Street Heroеs Romania 2011

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.