Обновяват туристическата маркировка в Рила

0
 

Сподели

Shares

Стартира инициатива за обновяване на туристическата маркировка в Национален парк Рила. Част от инициативата е и даряването на нови медицински аптечки за пет от хижите в Националния парк. Любителите на планината ще бъдат зарадвани с обновена маркировка по най-популярните туристически маршрути в Национален парк Рила.

Инициативата е за подобряване на условията на туризма и е в подкрепа на здравословния и пълноценен начин на живот, обясняват организаторите от фармацевтичната компания АктаСтайл. 

Проектът включва поставянето на нови указателни табели и нови информационни табла, както и предоставянето на чисто нови медицински аптечки за някои от хижите.

Маркировката в Рила ще бъде обновена по маршрутите: х. Трещеник – х. Грънчар; х. Грънчар – вр. Мусала, х. Грънчар – х. Заврачица; х. Грънчар – х. Белмекен; х. Грънчар – х. Заврачица – разклона от вр. Мусала (покрай вр. Манчо); х. Грънчар-х. Рибни езера (до границата с Природен парк „Рилски манастир”); х. Грънчар – х. Семково.

Нови информационни табла ще бъдат поставени и пред хижите „Трещеник”, „Грънчар”, „Заврачица”, „Белмекен” и „Семково”. Освен това, в тези хижи ще бъдат изцяло обновени и медицинските аптечки.

Новите аптечки, дарени от фармаевтичната компания, ще се зареждат два пъти в годината с лекарствени средства от първа необходимост като Проалгин, ПарацетаМакс, Спазмалгон, Ибудолор, Ацетизал, Ефизол, ЦитроВит витамин C, Йодасепт, левкопласти (пластири) и витамини ВитаЕксперт Мултивитамин, ЦитроВит Плюс, детски витамини и др., възлизащи на обща стойност над 1600 лв.

Обновяват туристическата маркировка в Рила

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.