Отлично представяне на българските ски ориентировачи на Европейското първенство

Станимир Беломъжев, Антония Григорова, Андрея Дяксова и Калина Недялкова представиха България достойно на Европейското първенство

0
 

Сподели

Shares
Българските участници в Европейското по ски ориентиране, 2023 г.
Българските участници в Европейското по ски ориентиране, 2023 г. / снимка: Bulgarian Orienteering Federation

Отличното представяне на българските ски ориентировачи на Европейското първенство по ски ориентиране ESOC 2023 в Латвия завърши с две седми места в женската и смесената спринтова щафета.

ESOC 2023 ще се запомни със сребърния медал на Станимир Беломъжев и десетото място на Антония Григорова в спринта, 11-ото място за Андрея Дяксова в средната дистанция и много доброто представяне на Станимир и Антония в дългата дистанция, заели съответно 7 и 8 място.

Станимир Беломъжев
Станимир Беломъжев на Европейското първенство по ски ориентиране 2023 / снимка: Bulgarian Orienteering Federation (Фейсбук)

В събота, 4 февруари, българската щафета при жените завърши на 7-мо място. Щафетата ни бе в състав Антония Григорова, Калина Недялкова и Андрея Дяксова.
При мъжете България нямаше представителна щафета.

Антония Григорова
Антония Григорова / снимка: Zanda Stabiņa

На следващия ден 7-мо място за България спечелиха Станимир Беломъжев и Антония Григорова в смесената спринтова щафета на ESOC 2023. Това бе последният старт от Европейското първенство по ски ориентиране. Станимир и Антония се движеха за място в топ 6 до последно, но в крайна сметка останаха седми. След състезанието Антония Григорова е споделила, че е взела грешна карта на последното кръгче и е изгубила ценно време. В надпреварата се включиха и Андрея Дяксова и Калина Недялкова, които се използваха добрите условия за добра тренировка и ценен опит.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.