Радослав Янков четвърти в паралелния слалом на Световната купа в Банско

Радо Янков влезе в елиминациите със седмо време от квалификацията по-рано през деня

0
 

Сподели

Shares
Радослав Янков на Световната купа в Банско, 2023
Радослав Янков на Световната купа в Банско, 2023 / снимка: gong.bg

Радослав Янков се класира четвърти в мъжкия паралелен слалом от Световната купа по сноуборд в Банско. Българският представител загуби малкия финал от германеца Щефан Баумайстер, като само осем стотни не му достигнаха за място в челната тройка.

Радо Янков влезе в елиминациите със седмо време от квалификацията по-рано през деня.

Българският сноубордист записа най-добър резултат през сезона, след като вчера остана 17-и в квалификацията за състезанието, спечелено от швейцареца Дарио Кавицел.

Победител днес стана водачът след квалификацията Маурицио Бормолини, Италия.

Предишния ден (21.01.2023 г.) малко не достигна на най-добрия ни състезател в сноуборда Радослав Янков да се класира за финалите в първия паралелен слалом за световната купа в Банско. Той остана на 17-а позиция в квалификацията, само на 11 стотни от 16-ото място. Напред продължават само първите 16 времена от двете трасета.

„Технически не го изиграх както трябва, беше моя техническа грешка, – обясни Радо Янков. – Яд ме е, че не можах да карам пред родна публика и във финалите.“

Останалите български представители при мъжете – Александър Крашняк, Михаил Крашняк и Димитър Ганичев отпаднаха още след първото спускане на писта „Томба“.

„Момчетата от отбора са млади, нахъсани, натренирани, трябват им повече стартове във времето и съм сигурен, че ще постигнат добри успехи“, коментира Радо Янков.

Пистата е изненадващо твърда, което е добре, защото условията би трябвало да бъдат еднакви за всички, каза още най-добрият ни сноубордист.

При жените Теодора Пенчева, след двете си спускания, остана 21-а в първото си международно състезание от доста време насам. 5,65 секунди я делят от 16-ото място.

Утре, 22 януари, в 9:00 ч. започват квалификациите във втория паралелен слалом. Финалите ще бъдат от 13 часа.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.