Петър Иванов с трето място на Rock Junior Arco

0
 

Сподели

Shares

На 01 и 02 октомври се проведе състезанието Rock Junior Arco в Италия за деца до 14 години. Българинът Петър Иванов, спонсориран от „Стената“, стана трети сред брутална конкуренция. Нашият отбор „Алтиус“ бе представен на ниво от общо пет деца, благодарение на любезната подкрепа на фирма Walltopia.

В първият ден от състезанието се проведе стартът в дисциплината скорост, в дисциплината боулдър имаше пет боулдър проблема и в дисциплината трудност един маршрут. Нашите деца се представиха отлично в скоростта. Петър Иванов стана първи – времето му от 7.86 бе с две секунди по-бързо от всички в неговата група, и трето по-бързина в цялото състезание дори в групата при по-големите с две години от него деца.

Моника Александрова стана трета, въпреки че е от по-малките в нейната група. Никола Мирчев стана четвърти, за малко се размина с трето място, но прогресивно върви нагоре.

Групата на Пепи беше изключително силна, в нея се състезаваше небезизвестния Тито Траверса, който заедно с първенеца в групата Филип Шенк бяха единствените, които постигнаха топ на първия маршрут по трудност. Скоростта обаче не е от силните дисциплини на Тито, който се нареди на опашката в класирането. Много добър се оказа Филип – втори на скорост, първи на боулдър – с най- много постигнати топ-а, той се изкатери и по-добре от Тито на втория маршрут за трудност, като малко не му достигна до топ.

Силната конкуренция леко стресна Пепи и в събота той не можа да покаже най-доброто, на което е способен в боулдъра и трудността, но в неделя се съвзе и се представи подобаващо. За съжаление организаторите бяха решили да няма отделно награждаване за всяка от трите дисциплини. Награждаването беше общо по точки от трудност, боулдър и скорост.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.