Историята на Deuter

0
 

Сподели

Shares

Deuter

Историята на фирмата започва през 1898 г. в Германия. Тя е първата, започнала да произвежда туристически раници и е с представителство в повече от 45 държави.

През 2009 год. Deuter e една от петте най-известни и предпочитани марки за раници. Името на марката означава „вентилация“. През 1984 год. представят собствената си революционна Aircomfort система, с която фирмата спечелва пазара.

С разработените си специални системи, Deuter се налага като отговорна и водеща компания, която поставя на първо място качеството и максималния комфорт за катерачи, туристи, байкъри и въобще любители на екстремните изживявания.

Компанията е основана в Германия от Ханс Дойтер през 1898 г. и до ден днешен носи името на своя основател. Първият значим проект на фирмата му е голяма поръчка за пощенски чанти за Post Office Бавария.

От 1910 г. Deuter е официален доставчик на германските въоръжени сили и проектира армейски раници, чанти, кобури и палатки.

През 1919 г. Deuter е една от водещите компании в Германия и един от лидерите на немския пазар за производство на раници, кожени изделия и палатки. Компанията също започва да разработва подвижни покриви за автомобили.

Първата успешна немска експедиция до Хималаите през 1934 г. е напълно оборудвана с раници Deuter.

По време на Втората световна война работата на компанията не спира.

За нуждите на германската армия Deuter разширява асортимента си и въвежда иновативни решения в производството.

През следващите години раниците на Дойтер са по много от върховете на света. Почти всички германски алпинистки експедиция използват екипировка с тази марка. 


През 1971 г. компанията е обявена за най-големият немски производител на раници и чанти за багаж. От 1973 г. Deuter започват да използват синтетични материали като найлон с водоустойчива покритие в производството на раници.

През 1987 г. компанията разработва революционни по дизайн раници с окачване Aircomfort, с помощта на съветите и опита на Петър Habeler (Peter Habeler) – изтъкнат немски катерач.

От 1990 г. насам, когато планинско колоездене се превръща в популярен спорт, Deuter произвежда линия, предназначени изключително за колоездене.

Днес компанията е един от най-големите производители в света на раници и е въвела различни иновационни технологии.

Deuter също така произвежда висококачествени спални чували и голям асортимент от аксесоари.

В България можете да намерите продуктите на Deuter ексклузивно от СТЕНАТА.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.