Пътешествие през Африка: от пътя на какаото, до съдбата на албиносите и нивото на световния океан

Среща с фотожурналиста Делян Тодоров на 21 януари в “Дом на киното”

0


Дата на събитието: 21.01.2023

Сподели

Shares
Албинос в Сенегал
Албинос в Сенегал / снимка: Делян Тодоров

Как изглежда и функционира най-голямото африканско сметище за електронни отпадъци в Гана? Как в Сенегал се борят с повишаването на нивото на океана? Каква е съдбата и начинът на живот на албиносите в Африка? Какви са предизвикателствата в производството на какао?

Сметище за електронни отпадъци
Сметище за електронни отпадъци / снимка: Делян Тодоров

Всички тези въпроси звучат актуално и доста сериозно. Но ако за едни не сме предполагали, то други от тях дори не свързваме с Африка.

Делян Тодоров
Делян Тодоров

През последните 10 години Делян Тодоров работи на територията на горещия континент. Ето защо той има близки и наистина горещи впечатления както по вече изброените теми, така и по много други, за които е готов да сподели.

Той ще представи своите впечатления на 21 януари от 17:00 часа в “Дом на киното” (ул. Екзарх Йосиф 37, София). Ще може да чуете любопитни истории и ще се насладите на множество фотографии.

Делян Тодоров е фотожурналист с интерес към международните отношения, тероризма и проблемите на развиващия се свят. Основният акцент в работата му са процесите в Близкия изток, Северна и Субсахарска Африка. Автор е на множество материали, отразяващи събития в тези региони на света. Възпитаник е на СУ „Св. Климент Охридски“ и Военна академия „Георги С. Раковски“.

Рибар в Гана
Рибар в Гана / снимка: Делян Тодоров

Срещата-разговор ще бъде допълнена и от специалната прожекция на документалния филм “Мамоди, мъжът, който дълбае баобаби” (реж. Сирил Корню, произход: Франция, Мадагаскар, 2022), част от официалната програма на тазгодишния Sofia MENAR.

Срещата е организирана от Фондация „ЕкоОбщност“, европейската инициатива “Климат на промяна” (#ClimateOfChange) и Sofia Middle East Film Festival (Sofia MENAR).

Подробности може да следите във фейсбук. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.