Легендата Кен Блок почина при инцидент с моторна шейна

Инцидентът е станал на 2 януари 2023 г. в щата Юта

0
 

Сподели

Shares
Кен Блок
Кен Блок (снимка: Supplied)

Легендарният рали състезател и майстор на дрифта Кен Блок е починал на 55-годишна възраст при инцидент с моторна шейна. Детайлите за случилото се не са ясни, известно е, че е карал по стръмен склон, когато шейната се е преобърнала и се е приземила върху него. За съжаление е починал на място. Тъжната новина бе съобщена от компанията му Hoonigan.

Блок започва кариерата си в ралитата през 2005 г. Като автомобилен състезател той кара в рали надпревари (включително световния рали шампионат WRC) и раликрос, като печели няколко медала от раликрос на X Games.

През 2010 г. Кен взима участие в по-сериозна програма в световния рали шампионат с Форд, а след това и в световния раликрос шампионат от 2015 г. Преди това кара и в американския Глобъл раликрос шампионат от 2012 г.

Кен Блок
Кен Блок в действие (снимка: Hoonigan)

Многостранно развита личност, Кен Блок се състезаваше със скейтборд, сноуборд, UTV и с мотоциклет, заставал е зад волана на всякакъв вид рали автомобили.

Освен професионален пилот в различни дисциплини, той е създател на известните видео серии Gymkhana, в които той кара по опасни писти и трасета с препятствия. Блок печели симпатиите на зрителите, благодарение на своя неповторим стил зад волана. Освен всичко американецът е съосновател на компанията за спортно облекло DC Shoes.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.