Британка постави два световни рекорда при полет с балон с горещ въздух

Рекордите са за дължина и за продължителност в клас AX4

0
 

Сподели

Shares
Алиша Хемпълман-Адамс
Алиша Хемпълман-Адамс / снимка: Johnny Green

Британката Алиша Хемпълман-Адамс постави два световни рекорда за летене с балон с горещ въздух и подобри десет британски рекорда по време на самостоятелен полет през провинция Калгари и Саскачеван в Канада.

Тя каца малко преди падането на нощта в Калгари на 22 ноември, като преди това е във въздуха 7 часа 40 минути 30 секунди, счупвайки предишния световен рекорд за продължителност на балон за жени от клас AX4 с почти 15 минути.

По-рано през деня тя постави нов световен рекорд за изминато разстояние, като почти удвои предишния рекорд от 118 км, успявайки да преодолее невероятните 301,9 км.

Алиша вече държи общо три световни рекорда, заедно с този за височина от 4628 м, който поставя през 2020 г.

Алиша Хемпълман-Адамс
Алиша Хемпълман-Адамс / снимка: Johnny Green

При подготовката си за опита Алиша е разчитала на помощта на своя баща сър Дейвид Хемпълман-Адамс, който за период от 20 години е държал 42 рекорда за полети с балон с горещ въздух.

Алиша лети едва от 10 години, но вече е събрала много впечатляващи рекорди. Както баща й сър Дейвид по-късно казва: „Едно е да говориш за това, съвсем друго е да го правиш. Това е великолепно постижение и не мога да бъда по-горд с нея.“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.