Нов световен рекорд в маратона с двойна бебешка количка: 3:20:58

На маратона в ОАЕ на 17 декември 2022 г. Тифани Тайм буташе в количка двете си деца

0
 

Сподели

Shares
Тифани Тайм
Тифани Тайм постави световен рекорд в маратона с двойна бебешка количка: 3:20:58 (снимка: личен архив)

Канадката Тифани Тайм (36 г.), живееща в Дубай, постави световен рекорд за Книгата на рекордите „Гинес“ в пробягването на маратон, бутайки двойна бебешка количка. На 17 декември 2022 г. на маратона Adnoc Abu Dhabi Marathon в Обединените Арабски Емирства тя финишира дистанцията от 42,195 км с впечатляващ резултат от 3:20:58 и така подобри предишното най-добро време в света от 3:22:05, поставено през 2017 г. от британката Джесика Брус.

По време на маратона в количката, бутана от Тифани, се возят тригодишният ѝ син и дъщеричката ѝ, която е на 1 годинка. Въпреки че бяга с екстра товар, Тифани става 18-та в общото класиране и 6-а в своята възрастова група. През цялото време до нея на колело се придвижва съпругът ѝ, който следи дали децата са добре, както и дали Тифани следва правилата на „Гинес“, за да бъде ратифициран рекордът.

Тифани Тайм
Тифани Тайм (снимка: личен архив)

Тифани посвещава рекорда си на всички майки, „които нямат време да си измият зъбите или да си сменят дрехите, докато около тях тичат две деца“. Плановете ѝ са до края на сезона (който в южното полукълбо стартира сега)  да участва индивидуално в няколко маратона, за да види какво може да постигне, без да бута количка пред себе си.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.