Как спортува Дядо Коледа?

В различните краища на света може да го видите да бяга, да кара колело или пък на сърф, и не само това...

0
 

Сподели

Shares
Коледно бягане в Ливърпул
Коледно бягане в Ливърпул / снимка: theguideliverpool.com

Обичате ли Коледа? Подаръците, вкусните сармички и споровете с баба ви дали вече сте яли достатъчно? Е, сигурно може да си позволите и от нейните баклавички, защото знаем, че и по празниците не пропускате дневната си доза спорт.

Коледа е може би най-подходящото време да се съберем с приятели и да направим любимите неща заедно. А защо не и за някоя добра кауза. Вижте как на различни места по света хората спортуват, облечени като Дядо Коледа, джуджета, елфи…

БЯГАНЕ

Може би, защото е най-достъпно, бягането като че ли остава едно отнай-често организираните коледни събития, в които участниците са облечени като Дядо Коледа. Те са и най-масови откъм участия и събират по няколко хиляди души участници. Традиционно тези бягания, освен че поддържат коледния дух, са насочени и към набиране на средства за различни благотворителни каузи.

Коледно бягане в Торонто
Коледно бягане в Торонто / снимка: thestar.com

Eдно от най-атрактивните коледни бягания си остава Santa Speedo Run, което се провежда в много от големите градове в САЩ и Канада, и в което бегачите са облечени с коледни шапки и нищо повече, е, носят маратонки и бански.

КОЛЕЛО

С колело може да се вихрите като Дядо Коледа, ако не е паднал сняг, макар че мнозина не се спират и пред това. В Гилдфорд, Великобритания, например си провеждат състезания по колоездене за Коледа. Често се случва надпреварата да бъде не един, а два дни, заради големия брой желаещи. Дистанциите са 35 и 42 км, а дрескодът е коледен, с преобладаващи дядоколедовци. Всъщност и името на празничното събитие съчетава празничното с неизбежното – Dirty Santa.

Коледни състезания с велосипеди
Коледни състезания с велосипеди / снимка: trail-break.com

СКИ

Да се качим на ски през зимата е най-логичното нещо. И тук не правят изключение събитията по Коледа. На много места по света може да се видят двойници на Дядо Коледа на ски. Тази година например в щата Мейн, САЩ, 300 скиори в червено-беди одежди се спуснаха по ски пистите на курорта „Сънди Ривър“. Събитието е наречено „Неделен Дядо Коледа“ и набира популярност в продължение на повече от две десетилетия. Тази година то отново събира повече от 5000 долара за местна благотворителна организация.

СЪРФ

Да, у нас не би било много практично, но някъде водите са по-топли и направо си е лято. Така че какво по-нормално от това хората да карат сърф. На 24 декември в САЩ, на Какао бийч, Орландо ще може да се наблюдава зрелищна гледка от много сърфиращи Дядо Коледа. Събитието събира стотици сърфисти от различни възрасти, облечени като Санта Клаус, джуджета или елфи. Случва се всяка година по Коледа и набира средства за местни благотворителни каузи. Участниците са доста атрактивни и очевидно се забавляват.

Понякога Дядо Коледа изглежда различно
Понякога Дядо Коледа изглежда различно – коледен сърф на Какао бийч / снимка: clfsurf.org

ПЛУВАНЕ

Колкото и да е странно, има и плуващи Дядо Коледа. На места, като Австралия, където по това време на годината е топло, това е разбираемо, но има и други, като клуба на Берлинските тюлени, които се потапят в студените води на местно езеро. А в Дълбин си имат отколешна традиция и плувците по Коледа изобщо не са рядкост.

Коледно плуване
Коледно плуване / снимка: РА (evoke.ie)

По Коледа се случат много добрини, по Коледа се случват чудеса. Да бъдем добри и да случваме чудеса за другите и себе си, имаме предостатъчно време – приблизително по 365 дни всяка година.

Ние ви пожелаваме много светли празници и нека сте обгърнати от празнична топлина и уют!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.