Колко трябва да си луд: Том Круз скача с мотоциклет от скала 6 пъти за един ден

Каскадата е от "Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа", който ще излезе през юли 2023 г.

0
 

Сподели

Shares
Том Круз
Том Круз в каскадата за „Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа“

Най-голямата каскада в киното – за това говорят всички, след като Том Круз пусна 9-минутно видео „зад кулисите“ на смразяваща кръвта каскада за „Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа“. В нея героят му Итън Хънт е преследван, докато кара мотоциклет, но пътят му приключва на ръба на скала. Тогава той просто се засилва към пропастта и полита с мотоциклета. После всеки поема своята траектория, а след ужасяващо напрегнати няколко секунди в очакване какво ще се случи, Итън все пак отваря парашута и се спасява.

Известно е, че холивудската звезда винаги изпълнява сам каскадите във филмите си, без да ползва услугите на дубльори. Този път обаче той надминава и себе си, въпреки че вече е на 60 години.

Каскадата е заснета през септември 2020 г. на скала в Норвегия, а работата по нея е продължила две години. Том Круз споделя, че това е била негова детска мечта.

Крайната сметка показва, че Круз е скочил с парашут 500 пъти и е направил над 13 000 скока с мотор, за да си гарантира перфектното изпълнение на каскадата.

Във видеото се вижда, че в решаващия ден Том Круз изпълнява каскадата цели шест пъти, при това с усмивка.

Вижте: Бяла мечка по следите на Том Круз?

За снимките са използвани специални камери и дронове. Режисьорът Кристофър Макуори споделя, че за да бъде заснета идеална сцена, са изчаквали специални облаците и мъглата да се подредят така, че всички да изглежда мистично.

Е, след всичко това, няма как да не очакваме с нетърпение и филма. А дали Том Круз ще спре дотук или в главата му се въртят още щури идеи, предстои да разберем.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.