Зимните приключения са по-сигурни и по-приятни с раниците на Osprey

Раниците, създадени специално за зимни активности със ски или сноуборд, може да откриете в магазини SPORT DEPOT

0
 

Сподели

Shares
Раница Osprey Glade
Раница Osprey Glade

Първите раници Osprey се раждат в Калифорния през 1974 г. под шевната машина на Майк Фотенхауер, който по това време е пълен с иновативни идеи и желание да създава раници с най-високо качество.

Този пионерски дух се запазва през годините и компанията Osprey успява да се наложи като една от водещите марки на пазара, със специализирани продукти за аутдор активности. Тяхната мисия е да създава иновативна и високотехнологична екипировка, която е отражение на любовта им към приключенията на открито. Това може добре да се види в оптималния дизайн и функционалност на продуктите Osprey, които се използват в най-високите планини, на най-отдалечените острови и навсякъде, където приключенският дух води човека.

Раница Osprey Kamber
Раница Osprey Kamber

В продължение на повече от 50 години Osprey използва само висококачествени и скъпи материали, които свеждат производствения отпадък до минимум и гарантират, че техните продукти ще се ползват дълго време.

Osprey никога не е робувала на модните тенденции и винаги е окуражавала своите клиенти да не сменят своята екипировка, преди тя да е напълно износена. Опазването на природата е една от основните ценности на компанията, заради което Osprey винаги се стреми да използва минимум опаковъчни материали за своите продукти.

В духа на всичко казано дотук Osprey ни предлагат няколко модела раници, които са създадени специално за зимни активности със ски или сноуборд.

Soelden и Sopris – беккънтри и туринг

Моделите Soelden и Sopris са разработени са тези от нас, които обичат да се отдават на туринг приключения в зимната планина. Soelden е мъжкият вариант, а Sopris е съобразена с анатомичните особености на женското тяло, но отделно от това раниците имат абсолютно едни и същи функционалности. Този модел е наличен в три размера – 42, 32 и 22 литра за Soelden, и 40, 30 и 20 литра за Sopris.

Раница Osprey Soelden
Раница Osprey Soelden

Soelden и Sopris са раници за беккънтри и туринг, които много добре комбинират бърз достъп до основното отделение и оптимално разположени по-малки джобове, които да съхраняват дребните неща от екипировката ни, така че лесно да ги намираме.

Раница Osprey Soelden
Раница Osprey Soelden

Основното отделение на моделите Soelden 32, 22 и Sopris 30, 20 е достъпно само през задния панел, а при Soelden 42 и Sopris 40 е предвиден и допълнителен достъп от горната част на раницата и голям капак с два отделни джоба, който може да бъде премахнат при нужда. Основното отделение е предвидено за по-обемистите неща от екипировката ни – дрехи, ръкавици, термос, колани за ски и т.н., като специално за термоса/бутилката с вода и радиостанцията са предвидени два ръкава в основното отделение, които сами по себе си не заемат никакво място, но ни помагат добре да организираме пространството. Големият джоб за съхранение на лавинната екипировка, е разположен от предната страна на раницата. В това отделение има достатъчно място дори и за коланите за ски, ако предпочитате да ги съхранявате там.

Раница Osprey Sopris
Раница Osprey Sopris

Отделно от тези две големи пространства дизайнът на раниците предлага още три по-малки отделения, които ни позволяват бърз достъп до по-дребните неща от екипировката ни – малък джоб с цип в основното отделение, малък джоб върху кръстния колан и голям джоб на външната горна част на раницата, в който спокойно можем да съхраняваме неща като ски маска, очила, шапка, малък фотоапарат или нещо за хапване. Раниците имат всички възможности за носене на ски/сноуборд върху тях, мрежа за каска, както и каишки за закрепяне на пикел от задната страна на раницата.

Раница Osprey Sopris
Раница Osprey Sopris

Задният панел и кръстният колан на раницата са направени от EVA пяна, облицована с материя, която не позволява да се натрупва сняг по нея.

Soelden и Sopris са направени от качествени и устойчиви материали, с цел да ви служат дълги години във всякакви условия. Най-хубавото е, че в тях няма нищо излишно, но и нищо което да липсва.

Kamber и Kresta – фрийрайд

Kamber и Kresta са раници, които могат много добре да отговорят на нуждите на всеки фрийрайд скиор/сноубордист. Предлагат се в два размера – 30 и 20 литра, а Kresta е създадена да отговаря по-добре на анатомичните особености на женското тяло.

Раница Osprey Kamber
Раница Osprey Kamber

Този модел раници е създаден от материали, които да гарантират дългогодишна употреба във всякакви условия. Основната материя на Kamber и Kresta е изключително здрава (рециклиран 420D High Tenacity найлон), водоустойчива и успява да устои на амортизацията, на която е подложена всяка зимна раница, която пренася ски/сноуборд, пикели и лавинна екипировка. Osprey предвиждат и допълнително подсилване на зони, в които износването е особено силно, което прави раниците им още по-устойчиви.

Задният панел (гърбът) на раницата, презрамките и кръстният колан отново са направени от термоформована EVA пяна, облицована от материя, която не позволява да се задържа сняг по нея. Циповете и катарамите са изключително здрави и няма да ви предадат в неподходящия момент. Раницата е конструирана така, че да пасва идеално по вашето тяло и да ви осигури перфектен баланс по време на спусканията. За целта е използвана лека и здрава алуминиева рамка, която помага тежестта на раницата да се разпредели правилно и равномерно.

Раница Osprey Kamber
Раница Osprey Kamber

При Kamber 30 и Kresta 30 основното отделение е достъпно през задния панел (гърбът) на раницата, чрез голям U-образен цип и можете да бъдете сигурни, че ще държи влагата далеч от вещите, които съхранявате в него. При Kamber 20 и Kresta 20 достъпът до основното отделение е от горната страна на раницата, чрез голям J-образен цип. Вътре ще намерите малък мрежест джоб с цип, както и отделение за система за хидратиране, чийто маркуч се съхранява в термоизолираната презрамка на раницата, така че водата ви да не замръзва и в най-студените дни.

От предната страна на раницата ще намерите отделението, което е предвидено да съхранява лавинната ви екипировка – лопата, сонда и трион, като вътре могат да се поберат дори и коланите за ски/сплитборд. Тук също ще намерите малък мрежест джоб с цип.

Раница Osprey Kresta
Раница Osprey Kresta

В горната част на раницата е разположен джоб с меки стени, в който да държите ски маската си, без да рискувате да се надраска покритието на плаката и.

Отново в горната част на раницата има малък джоб, където се съхранява еластичната мрежа за каска, която може да бъде разположена на върха или на предната страна на раницата. При Kamber 30 и Kresta 30 ще намерите още един джоб от горната страна на раницата, в който да съхранявате дребни неща като очила, шапка, малък фотоапарат или нещо за хапване.

На кръстния колан ще намерите два малки джоба с цип от всяка страна, където можете да съхранявате малки неща и да имате бърз и лесен достъп до тях.

И при двата размера раници е предвидено да можете да носите ските/сноуборда и пикела си върху тях чрез система от катарами, която дискретно се прибира, когато не се използва. При Kamber 30 и Kresta 30 ските могат да се закрепят диагонално или А-образно, докато при Kamber 20 и Kresta 20 закрепянето е само диагонално.

Glade

Раницата Glade на Ospray е проектирана да задоволи напълно нуждите ви през зимата, независимо дали се спускате по пистите, карате fat bike, разхождате се с „писалки“ или със снегоходки. Оптималният дизайн ви позволява безопасно и удобно да използвате лифтовите съоръжения и да се спускате по утъпканите писти.

Раница Osprey Gade
Раница Osprey Gade

Раницата Glade включва в себе си 2,5-литров резервоар за хидратация с изолиран от студа маркуч. Главното отделение е достатъчно голямо, за да побере допълнителна дреха, храна и вода за деня. Отделно ще намерите джоб за бърз достъп, в който можете да държите ски маска, фотоапарат или нещо дребно за хапване. Раницата позволява диагонално закрепване на ски и вертикално закрепване на сноуборд.

Раница Osprey Glade
Раница Osprey Glade

Направена е от здрави, рециклирани и водоустойчиви материали, а гърбът и е изработен отново от EVA пяна и покритие, което не позволява да се натрупва сняг по него. Glade има и кръстен колан, който помага правилно да се разпредели тежестта на раницата и може да бъде премахнат, ако не се използва.

Раниците на Osprey може да откриете в магазините на SPORT DEPOT или онлайн на sportdepot.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.