Ежегодно БТС провежда Томбола на Националното движение „Опознай България – 100 НТО”

Големите награди се разиграват сред регистрираните участници, събрали 100 печата и 100 печата с марки

0
 

Сподели

Shares
Български туристически съюз провежда ежегодно Томболата на Националното движение „Опознай България – 100 НТО”
Български туристически съюз провежда ежегодно Томболата на Националното движение „Опознай България – 100 НТО” / снимки: БТС

От 2015 г. Български туристически съюз провежда ежегодно Томболата на Националното движение „Опознай България – 100 НТО”. Двете големи награди, които се определят чрез томбола, са леки автомобили.

На 11 ноември 2022 г. в залата на 5-тия етаж в Министерството на младежта и спорта бе теглена томболата на регистрираните участници, събрали 100 печата и 100 печата с марки, 20 награди за носителите на сребърни значки и 20 награди за носителите на бронзови значки. Двата леки автомобила са съответно за един участник, регистрирал се за 100 печата и един, регистриран за томболата за 100 печата с марки, а всички останали участници, носители на златни значки, чрез друга томбола печелят различни награди. Регистрираните участници са за периода от 01.09.2021 г. до 31.08.2022 г.

Правила за участие:

Всеки участник в Националното движение, който е посетил 25 обекта и е поставил печати от тях, има право да получи бронзова значка и да участва в годишната томбола на Движението.

Всеки участник, който е посетил 50 обекта и е поставил печати от тях, има право да получи сребърна значка и да участва в годишната томбола на Движението.

Всеки участник, който е посетил 100 обекта и е поставил печати от тях, има право да получи златна значка на Националното движение и да участва в годишната томбола на движението.

Всеки участник, който е посетил 100 обекта и е събрал/облепил 100 марки от тях, има право да получи златна значка на Националното движение и да участва в годишната томбола на движението.

Всеки носител на златна значка има право да участва в томболата за голямата награда.

Притежателите на златна значка от Движението, които са участвали в томболите за големите награди, нямат право да участват в тях три последователни години след последното си участие.

  *   *   *

Според своя правилник Националното движение има за основна цел запознаване на участниците в него с най-значимите природни, културни и исторически забележителности на България, включени в 100-те Национални туристически обекта.

В националното движение „Опознай България -100 Национални туристически обекта“ всеки участник има право да притежава само една книжка на 100- те Национални туристически обекта, в която да поставя печати и/ или марки, след като лично посети обектите.

В състава на Националния координационен съвет са включени представители на: Министерство на културата; Министерство на икономиката, Министерство на туризма; Министерство на младежта и спорта; Министерство на образованието и науката; Министерство на околната среда и водите; Изпълнителна агенция по горите; Съюз на българските автомобилисти; Български Червен кръст; Българска Национална телевизия; Българско Национално радио; фондация „Васил Левски“; Светият синод на Българската православна църква. Националния координационен съвет се събира минимум веднъж годишно, а негов председател е министърът на културата.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.