SiteGround е основен спонсор на българския FreeRide отбор и за сезон 2022-2023

Тази зима 14 атлети ще представят страната ни на 11 старта в 5 локации по света

0
 

Сподели

Shares
Валери Пелтеков
Валери Пелтеков, снимка: SiteGround

За втора поредна година българската IT компания SiteGround, един от световните лидери в хостинг индустрията, подкрепя българския FreeRide отбор. Като официален спонсор на отбора за предстоящата година, компанията подпомага неговото развитие и популяризирането на зимните спортове.

Новият сезон ще бъде открит на 13 декември с филмова прожекция на “FREE RIDER”, режисьор на лентата е французинът Джером Танон. Филмът проследява една приключенска експедиция на скиора Сам Антаматен и сноубордиста Виктор де Ла Рю в Аляска.

Симеон Павлов
Симеон Павлов, снимка: SiteGround

Тази зима четиринадесет ще бъдат атлетите, които ще представят страната ни на 11 старта в 5 локации по света. За поредна година ще имаме представители във всички категории – ски (мъже и жени) и сноуборд (мъже и жени). Трима от състезателите при младежи и девойки преминават към “големите” – това са Тина Близнакова (ски), Теодора Илиева (сноуборд) и Мартин Рошков (ски). Също така FreeRide отборът на България има нов представител при сноуборд мъже – Росен Стратков, който последните години показва много високо ниво на каране на българската сцена и ще се бори за успехи и в чужбина.

С огромно нетърпение се очаква престижното състезание с ранг “3 звезди”, което ще се проведе на любимия за фрийрайдърите склон под връх Тодорка, Банско. То ще се състои от 17 до 19 март 2023 година. На миналогодишното издание там отборът ни завоюва два подиума.

Никола Абаджиев
Никола Абаджиев, снимка: SiteGround

Като компания с изразено мнозинство на любители на планината и зимните спортове в екипа си, за нас връзката с динамиката и емоциите във freeride спорта е повече от ясна. Партньорството ни с отбора е наш дългосрочен ангажимент, защото вярваме, че спортът и активността са важни елементи от качествения и пълноценен живот на всеки човек – нещо, за което се стремим да допринасяме като компания”, коментира Дима Петева, “Бранд и маркетинг” директор на SiteGround.

Важно е да се знае, че фрийрайд ски и сноуборд не получават държавна подкрепа, няма и федерация, която да следи интересите ни. Единствените ни варианти, за да продължим да се развиваме и съществуваме, са чрез частни спонсори, които споделят идеята ни, както и с помощта на много хора от ски и сноуборд средите, които ни подкрепят от самото начало. В лицето на SiteGround намерихме и двете! В средата на миналата зима, точно преди състезанието в Банско, когато започна и комуникацията ни, бяхме приятно изненадани от лекотата на работата ни заедно. Откликнаха на всичките ни идеи и благодарение на подкрепата им успяхме да завършим планирания състезателен сезон. Екипът на SiteGround е страхотен, учим се едни от други и с тяхната помощ отборът и неговите мечти ще продължават да живеят и изпълняват основната си функция, а именно – българи на световната фрирайд сцена!”, коментираха от FreeRide отбора.

За последните две години, 2020 и 2021, управленският екип на SiteGround е подкрепил социални каузи с повече от 600 хиляди лева, в това число Планинска спасителна служба при БЧК- България, Организацията на хижите с обсервация в България, болници, неправителствени организации и други институции от обществена значимост в страната. Благодарение на мащабната си ангажираност и инвестиции, за 2022 година SiteGround е носител на над 20 отличия като работодател и обществено отговорна компания.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.