Демонстрация на ПСС пред еврокомисар Кр. Георгиева

0
 

Сподели

Shares

Демонстрациии на Планинска спасителна служба пред Еврокомисар Кристалина Георгиева

На 30.09.2011 в курорта Боровец, Планинската спасителна служба проведе занятия и демонстрации на спасителни техники с екипа на Кристалина Георгиева, Комисар по Международно сътрудничество, Хуманитарна Помощ и Реакция при кризи.

ПСС демонстрира евакуация и спасяване от въжени линии, като целия екип на г-жа Георгиева участва като туристи попаднали в критична ситуация на аварирал седалков лифт. Планинските спасители показаха отлични умения и организация, и за по-малко от 30 мин. евакуираха и 20 -те участника от екипа на Еврокомисаря.

Демонстрациии на Планинска спасителна служба пред Еврокомисар Кристалина Георгиева

ПСС демонстрира и транспортиране на пострадал със специализиран транспорт над пропаст при преодоляване на труден планински терен. Гостите от Еврокомисията приеха с желание и увереност и следващото си предизвикателство – да бъдат транспортирани по 100-метровата въжена линия над пропастта на безопасно място. Като достоен завършек на проявата, ПСС демонстрира акция за търсене на изчезнали туристи в планинната с помощта на спасителни кучета от специализираната група на ПСС за спасяване със спасителни кучета при лавини, при акции за търсене на изчезнали хора и за откриване на затрупани хора при бедствия, аварии и катастрофи.

Демонстрациии на Планинска спасителна служба пред Еврокомисар Кристалина Георгиева

След презентация за цялостната дейност и организация на работата на ПСС, г-жа Георгиева обсъди с ръководството на службата бъдещото и развитие и възможностите за по-успешна интеграция с европейските спасителни служби и прилагане на по-ефективни, модерни практики и методика за успешна работа и повишена сигурност. Еврокомисар Кристалина Георгиева и участниците от екипа и дадоха висока оценка за дейността и организацията на работата на Планинска спасителна служба и пожела на планинските спасители щастливи и безаварийни часове и дни при изпълнение на благородните им задължения.

източник: ПСС

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.