Велошествие „В търсене на изгубената велоалея“ във Варна

0
 

Сподели

Shares

Наближи крaя на Септември и дойде време за шестото велошествие във Варна. На предните пет шествия, варненци показаха волята и подкрепата си, за искания на колоездачите чрез увеличаващия се брой на участниците всеки следващ път: – 22-ри Април – 50 човека – 27-ми Май – 120 човека … – 24-ти Юни – 150 човека – 29-ти Юли – 175 човека – 26-ти Август – 195 човека.

Затова протестиращите колоездачите продължават напред, да се борят за запазване на тази увеличаваща се тенденция и да наложат събитието като традиционно. На предишното шествие направиха едно съществено нововъведение. Подписаха петиция с искания адресирани до кмета, общината и общинския съвет. Беше взето решение това да се прави на всяко следващо шествие и всеки път ще внасят петицията, като по този начин адресират директно исканията си до управляващите.

Този път се очаква броят на участниците да е над 200 велосипедиста. Велошествието ще се проведе в петък от 18:30 часа на малкия вход на Морската градина срещу ИУ-Варна. Ще потеглят в 19:00 часа и ще минат по построената част и по недовършената част от велоалеята.

С оглед на това, че вече се стъмва много по-рано и част от шествието ще е по тъмно смятаме за особено препоръчително участниците да бъдат със сигнални светлини, фарове и светлоотразителни жилетки!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.