„Най-мръсният човек в света“ почина след като се изкъпа за пръв път от повече от 50 години

94-годишният мъж избягвал да яде прясна храна и вярвал, че ако се изкъпе, ще се разболее

0
 

Сподели

Shares

Иранският отшелник Аму Хаджи, наричан „най-мръсният човек в света“, почина на 94-годишна възраст, след като се изми за първи път от повече от 50 години, съобщиха държавните медии в Иран.

Аму Хаджи,
Аму Хаджи избягвал да се къпе повече от половин век. Хранел се с гниещо месо и пушел животински екскременти / снимка IRNA

Той починал в неделя в село Дежгах в южната провинция Фарс, предава агенция IRNA.
Според местните власти мъжът е избягвал „да яде прясна храна през последните десетилетия“ и вярвал, че ако се почисти, ще се разболее. 

Аму Хаджи - най-мръсният човек на света
Аму Хаджи живял скромно в кирпичена барака и избягвал прясната храна / снимка AFP

Той живял скромно в кирпичена барака. Местните медии съобщават, че не се е къпал повече от половин век, а съселяните му споделят, че множество емоционални неуспехи в младостта са го накарали да откаже хигиената. На много от разпространените от медии снимки се вижда, че Хаджи е покрит с нещо като сажди. Отшелникът не само избягвал хигиената, но се хранел с гнило месо, пушел изсушени животински екскременти или пък няколко цигари едновременно.

Веднъж Хаджи скача от движеща се кола, в която е качен от група мъже от родното му село, с идеята да бъде изкъпан в близката река. Преди няколко месеца обаче все пак местни хора го убедили да се измие за първи път. Малко след това той се разболял и по-късно починал, съобщава агенция IRNA.

Аму Хаджи - най-мръсният човек на света
Аму Хаджи вярвал, че ако се почисти, ще се разболее. Обичал да пуши няколко цигари едновременно и избягвал прясната храна / снимка: IRNA

След смъртта му, неофициалният рекорд за най-мръсния човек в света може да бъде предаден на индиец, който не се е къпал или мил зъбите си от десетилетия. Според доклад от 2009 г. на “Hindustan Times“ Кайлаш Сингх – „Kalau“ твърди, че избягва да се мие „от любов към страната“. Вместо това той поддържа „чистота“, като си прави „огнена баня“, при която пали огън, пуши марихуана и стои на един крак, докато се моли на бог Шива – едно от основните божества на индуизма. „Ще сложа край на тази клетва, едва когато всички проблеми, пред които е изправена нацията, приключат“, заявява той пред новинарската агенция. Не е известно обаче какво се случва с г-н Сингх от 2009 г.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.