На 21 октомври 2022 г. ще се сервира второто издание на грандиозното тенис събитие Red Bull BassLine

Българските фенове на спорта ще могат да се насладят и на играта на Григор Димитров, който ще вземе участие във второто издание Red Bull BassLine

0
 

Сподели

Shares
Red Bull Bassline
Снимка: Matthias Heschl/Red Bull Content Pool

Red Bull BassLine революционизира формата на тенис турнирите както за спортисти, така и за зрители, привличайки топ звезди на тениса, включително българина Григор Димитров, във временната тенис зала във виенския Heumarkt ERSTE BANK Tennis 2 Go на 21 октомври 2022 г.

В петък, 21 октомври 2022 г., ще се сервира второто издание на грандиозното тенис събитие Red Bull BassLine. Това е повече от „загрявка“ за Erste Bank Open – този иновативен тенис формат е истински ас за бъдещето на тениса.

Вземете тенис турнир, комбинирайте го с елементи от NBA мачове или събития по плажен волейбол, махнете излишните прекъсвания и намалете разстоянието между спортните звезди и публиката. Това променя изживяването на тенис турнирите не само за тенис звездите, но и за зрителите.

Това, което преди беше немислимо, като например ярките цветове в тенис екипите, Red Bull BassLine пресъздава в специално изживяване. Феновете са по-близо от всякога до играчите, които загряват на велоергометри точно до корта и могат да взаимодействат директно със зрителите. Общо, цялата програма на турнира продължава около три часа, от първия сервис до края.

„Ако трябва да опиша моя перфектен тенис мач, щеше да има DJ отстрани, играчите щяха да се размотават до корта, щеше да има множество камери и зрителите щяха да са колкото шумни си поискат“, обяснява тенис звездата Стефанос Циципас, номер 6 в световната ранглиста по тенис, който стигна до финал миналата година. „Red Bull BassLine е ново, вълнуващо събитие, което особено много ще се хареса на по-младите фенове.“

Шестима топ тенисисти ще се състезават в забавен тайбрек формат „най-добрият от трима“ пред 1500 фенове на тениса на 21 октомври във виенския Heumarkt ERSTE BANK Tennis 2 Go в борба за титлата на турнира. Миналата година младата звезда Карлос Алкарас победи Стефанос Циципас на финала, за да стане първият победител на Red Bull BassLine – днес младият испанец е на върха в света на тениса след триумфа му на US Open.

Революция в тениса

Какво могат да очакват посетителите от Red Bull BassLine? Събитие, което не само ще ви остави без дъх, но и представя тениса по напълно нов начин. Между сетовете, модератор ще провежда интервюта с играчите на корта или ще улавя на живо експертното мнение на останалите участници. Диджей ще подгрява и феновете в залата по време на мачовете.

Red Bull BassLine въвежда и други иновации на корта: Дали пулсът е на 180 или играчът се е отпуснал и не позволява нищо да го разсее? Феновете ще разберат всичко това чрез интерактивните данни, показани ексклузивно на зрителите на Red Bull BassLine. „Вече сме развълнувани да видим колко силно бие сърцето по време на мача в най-важните моменти. С Red Bull BassLine също ще се докоснем до данни, които никога не са били виждани досега, но са от голям интерес за всеки фен на тениса,“ обяснява турнирният директор на Erste Bank Open Хервиг Страка.

Българските фенове на спорта ще могат да се насладят и на играта на Григор Димитров, номер 32 в световната тенис ранглиста, който ще вземе участие във второто издание Red Bull BassLine.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.