Road Trip Plovdiv: градът под тепетата през погледа на Дейвид Култард

14 хиляди човека усетиха мощта на болида отблизо по време на Red Bull Showrun Plovdiv това лято

0
 

Сподели

Shares
Дейвид Култард, Red Bull Racing Show Run 2022
Дейвид Култард, Red Bull Racing Show Run 2022 / Снимка: Ивайло Дончев / Red Bull Content Pool

14 хиляди души усетиха мощта на болида отблизо по време на Red Bull Showrun Plovdiv това лято. Да видиш красивия Пловдив през погледа на легендата на Формула 1 – Дейвид Култард? Да, възможно е. Можеш да го направиш с видеото Road Trip Plovdiv.

„Eдно от големите вдъхновения за направата на проекта беше присъствието на Дейвид Култард и Формула 1 в Пловдив. Свикнали сме да виждаме болида по трасета, а не по павета. Това несъответствие между двата елемента вкара голяма доза магически реализъм в нашето видео“, казва сценаристът и режисьор на видеото Иван Москов.

Проектът е продуциран от филмова къща Beardfrost Productions, съвместно с Red Bull Bulgaria и Red Bull Racing Team. Във видеото може да се види как легендарният британски пилот Дейвид Култард преминава през емблематични локации в града под тепетата. Крайната точка на пътешествието е Гребният канал, където по-рано тази година се проведе събитието Red Bull Showrun Plovdiv.

„Крайният резултат трябва да определят зрителите и хората, които ще гледат видеото. Ще ми се с нещо подобно да можем да обърнем словореда на българската поговорка: „хубава работа, ама българска“ с „българска работа, ама хубава“, казва още Москов.

Четириминутното видео може да бъде видяно тук:

 

 Още кадри и информация за проекта в Instagram @redbullbulgaria.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.