15 часа преход от София до Рилския Манастир

0
 

Сподели

Shares

С уникално чисто време от 15:10:51 ориентировачите от отбор Ilina.bg спечелиха състезанието XCo Adventure Cup: Трите планини. Кирил Николов и Иван Сираков изминаха за това време цялото разстояние от София до Рилския манастир като оставиха втория отбор – 4400 (Петър Пировски и Димитър Давидов) на почти час зад тях. Трети на финала на екстремната надпревара пристигнаха алпинистите Борис Влаев и Калоян Пейчев от Clandestino с време 18:48:36.

XCo Adventure Cup: Трите планини

Награден фонд от 2000 лева във ваучери за спортно оборудване от XCoSports си поделиха първите три екипа в класирането. Девет от отборите отпаднаха по различни причини в първия ден на надпреварата по маршрута София-Витоша-Верила. Особен труден се оказа етапът във Верила, където се получи масово загубване на седем отбора. Десет екипа успяха да минат през всички контролни точки и останаха да се борят за победата във втория етап, който беше изцяло в Рила планина. Пълното класиране можете да видите на интернет страницата на състезанието. Два от отпадналите отбори изминаха пълния маршрут извън надпреварата и доказаха, че могат да се справят с препятствията.

XCo Adventure Cup: Трите планини

Трасето от над 130 км минава през три планини и включва скално катерене, няколко часа преход с колелета, алпийски траверс и ориентиране. Състезателите разбраха за маршрута минути преди самия старт, като предишния ден бяха получили само инструкции за типовете препятствия и мерките за безопасност. Благодарение на добрата си подготовка и ефективната организация на състезанието, всички отбори преминаха изпитанията дисциплинирано и без медицински проблеми.

КЛАСИРАНЕТО ПО КОНТРОЛИ и КРАЙНОТО КЛАСИРАНЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО!

XCo Adventure Cup: Трите планини

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.