Байк и рън за Чепън #11: близо 600 състезатели мериха сили по склоновете на Чепън планина

В надпреварата този път се включиха и около 90 деца, а над 3000 лв. бяха дарени за природозащитна кауза

0
 

Сподели

Shares
"Байк и рън за Чепън" / снимки: KrisoK Photography, Victor Troyanov Photography
„Байк и рън за Чепън“ / снимки: KrisoK Photography, Victor Troyanov Photography

Близо 600 участници се включиха в 11-ото издание на състезанието по планинско бягане и колоездене “Байк и рън за Чепън” в Драгоман тази събота. Слънчевото време и добрата предварителна подготовка създадоха условия за едно приятно адреналиново изживяване. Така състезателите можеха изцяло да се съсредоточат върху своето представяне.

"Байк и рън за Чепън" / снимки: KrisoK Photography, Victor Troyanov Photography
Моника Филипова – „Байк и рън за Чепън“ / снимки: KrisoK Photography, Victor Troyanov Photography

И четирите трасета на състезанието предлагаха в изобилие живописни есенни гледки, а величествената панорама, разкриваща се от връх Петровски кръст, спираше и най-бързите за миг възхита.

"Байк и рън за Чепън" / снимки: KrisoK Photography, Victor Troyanov Photography
„Байк и рън за Чепън“ / снимки: KrisoK Photography, Victor Troyanov Photography

Както и в предишните издания, битката за челните позиции беше изключително оспорвана. Всички призови места и окончателното класиране може да бъдат разгледани ТУК.

"Байк и рън за Чепън" / снимки: KrisoK Photography, Victor Troyanov Photography
Иво Андреев – „Байк и рън за Чепън“ / снимки: KrisoK Photography, Victor Troyanov Photography

Благодарение на всеки 5 лв. от таксите за участие бяха събрани над 3000 лв., които ще бъдат дарени в полза на Опръстенителния орнитологичен лагер в Дуранкулак, отдаден на изследването и опазването на птичето биоразнообразие – проект на НПМ-БАН, ИБЕИ-БАН, СДП „Балкани“, Фондация „ЛЬО Балкан“ и г-н Патрик Бергкамп. Усилията за набиране на средства за инициативата продължават и след края на състезанието – 50% от средствата от продажбата на кърпа Buff със специален дизайн, посветен на каузата, ще бъдат превеждани по сметката на проекта. Допълнително вдъхновение бе изработването на канчета и магнити с красивата визия на кампанията, дело на художничката София Попйорданова. Те, заедно с лимитирания Buff, ще бъдат предлагани в магазини Стената и онлайн магазина на Национален природонаучен музей.

Снимки от състезанието може да разгледате тук:

В издание 11 „Байк и рън за Чепън“ обяви своята подкрепа и за глобалната кампания на “Розов октомври” в борба с рака на гърдата, която насърчава хората да спортуват и да регистрират двигателната си активност в специално приложение. С помощта на интензивното участие от родна страна, България засега държи първото място измежду 23 държави-участници в кампанията.

Тази година атрактивна част от състезанието стана дисциплината E-байк 44 км, подкрепена от Е-колело, а детското състезание регистрира посещаемост от близо 90 деца, чието оживление огласяше района около площада на Драгоман. Там на разположение на най-малките бе и атрактивна въжена градина.

Организаторите от магазини “Стената” изказват своите благодарности на всички партньори, благодарение на които събитието се осъществи по най-добрия начин: в помощ на маркировката влезе високопроходимият автомобил Subaru Forester, БДЖ осигуриха, както всяка година вагон за безплатен превоз на велосипеди, Epic Bike Shop предостави ремонтни услуги, Karcher България предостави специализирани водоструйки в услуга на всички желаещи да измият велосипедите си, както и награди за призьорите. За първи път бе направена групова застраховка на всички участници, благодарение на Parana.

В наградния фонд се включиха още магазини „Стената“ с ваучери за всички призьори, SIGG, Skullcandy, Dunav Ultra, Doppelherz, Valnuts и E-kolelo, а вкусна енергия на подкрепителните пунктове осигуриха още Backbar, Valnuts, Harmonica, Doppelherz, Redbull и Sponser.

Ясна е вече датата за следващото издание – през 2023 г. „Байк и рън за Чепън“ ще се проведе за 12-и път на 29 април, с което надпреварата се завръща в оригиналния си пролетен формат.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.