Oludeniz Air Games 2022: Забавления в безбрежното синьо от 19 до 23 октомври

Грандиозен въздушен спектакъл ще изпълни кристалното небе над популярния турски курорт

0
 

Сподели

Shares
Oludeniz Air Games
Oludeniz Air Games

Един от най-големите в света фестивали за въздушни спортове Oludeniz Air Games тази година ще посрещне своите „крилати“ участници и гости за 22-ри път.

Oludeniz Air Games
Oludeniz Air Games

В Синята лагуна на Олюдениз времето е спряло своя ход и пак е лято. Едно от най-големите въздушни зрелища предстои да взриви сърцата на волните птици, които ще разперят криле от върха на Бабадаг.

Курортът Олюдениз е вероятно единственото място на света, където може да се видят стотици акробатични пилоти едновременно във въздуха. Акро пилотите пристигат в турския курорт, привлечени от идеалните условия на локацията.

Oludeniz Air Games 2022
Oludeniz Air Games 2022

Във въздуха над залива в петте дни на фестивала може да се видят парапланеристи, изпълняващи в синхрон уникално сложни фигури, които незапознати дори трудно могат да „разплетат“ и единствено могат да се възхитят на чудния красив калейдоскоп.

Ако по една случайност не участвате в летенето, но пък сте фен и вече така и така сте там, то през цялото време на маняшкото събитие ще можете да се насладите на спиращо дъха въздушно шоу, изпълнено от световноизвестни акропилоти, скайдайвъри, бейсджъмпъри и много други луди глави. Адреналинът ви е гарантиран, това е сигурно!

Oludeniz Air Games
Oludeniz Air Games

Oludeniz Air Games не е състезание. Там си дават среща майстори и корифеи на летенето, както и просто любители, които се възползват от възможностите за тандемен полет. Всички пристигат, за да се насладят на прекрасните условия и опияняващото очарование на Синята лагуна.

Oludeniz Air Games
Oludeniz Air Games

Непременно вечер се навъртайте наоколо, не само защото залезите са прекрасни и атмосферата романтична. Малко преди да останете в техен плен, ще имате възможност да наблюдавате в захлас масовото излитане на тандеми от парапланеристи, бейсджъмпъри и уингсютъри – един запомнящ се въздушен спектакъл, всяка вечер точно по залез слънце.

Oludeniz Air Games
Oludeniz Air Games

Курортът Олюдениз е разположен на югозападното турско крайбрежие, където се сливат Егейско и Средиземно море, а месеците септември и октомври са изключително приятни за ваканция тук, тъй като дневните температури са около 26-31 градуса.

Oludeniz Air Games
Oludeniz Air Games

Той е считан е за едно от най-красивите места за летене, заради невероятната панорама, която се открива след излитане от планината Бабадаг. От 2017 г. мястото разполага и с лифт, който да извозва всички желаещи пилоти и туристи.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ: Олюдениз: Синята лагуна на Турция

Локацията обаче е подходяща не само за практикуващите въздушни спортове. Кристалните води на морето всяка година привличат огромен брой гмуркачи, а курортът е предпочитано място за почивка от хиляди туристи. От Олюдениз започва и най-дългата туристическа пешеходна пътека в Турция – Ликийския път с дължина 540 км. От 2010 година по Ликийския път се провежда и международен ултрамаратон.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.