В прегръдката на зимните приключения: Новата колекция за есен-зима 2022 на Fjällräven вече е тук

Шведският експерт продължава да вгражда иновации в екипировката, с която да не мислим за студеното време

0
 

Сподели

Shares

Много скоро всичко около нас ще се промени и пъстротата на дървесните корони ще изчезне, за да отстъпи място на специфичната красота на по-суровите сезони, които са не по-малко примамливи за живот на открито и тонизиращи разходки в парка или любимия квартал. От своя страна планината ще ни приветства, облечена вече в зимните си одежди, а бляскавият бял пух, покриващ гордите ѝ плещи, ще приласкава запалените ентусиасти и любители на зимните спортове. Как да не се притесняваме от ниските температури и да се насладим на великолепието на снежните зимни склонове в пълен комфорт и удобство? На този въпрос има един сигурен отговор.

Парка nuuk
снимка: Fjällräven

Новите попълнения в зимната селекция от неподвластна на времето екипировка на шведския аутдор експерт Fjällräven вече са тук. Сега можем да сме напълно спокойни, че зимните ни приключения са изцяло подсигурени. И ако надградим нивото в екипировката, то сигурно е, че ще можем да надградим и нивото на вълнуващите изживявания, да изследваме нови маршрути и да си позволим още по-екстремни преживявания.

Още по-уютна и все така сигурна и надеждна – такава е екипировката за сезон есен-зима 2022, представена под наслов „Бъди приятел със зимата“. По традиция тя бе представена от Fjällräven на специално събитие в София, на което и ние присъствахме. Марката добавя няколко новоразработени модела към вече добре познатите зимни класики, които предпазват от студа трекинг ентусиастите.

Още от 1960 г. Fjällräven фокусира своите усилия върху това да помогне на хората да открият магията на природата по безопасен и удобен начин, чрез своята функционална, издръжлива и неподвластна на времето екипировка. Fjällräven продължава да разработва продукти и да организира инициативи, приветстващи всички към природата и зимният сезон не е изключение за това. Колекцията на Fjällräven за сезон есен-зима 2022 представя широка гама продукти, изработени по ноу-хау на бранда, покриващи всякакви приключения на студено.

Основната философия на Fjällräven е, че всеки може да се наслади на единство с природата и именно това ни осигуряват нейните продукти.

Този сезон към успешната серия от якета Expedition има ново попълнение – това е лекият и лесен за опаковане пухен анорак за зимни дейности. Свободната му кройка го прави перфектен като допълнителен горен слой или под друго яке. Той е подплатен с един слой етично произведен пух, има синтетична изолация над лактите и раменете за допълнителна защита от студеното време и се характеризира с по-голяма влагоустойчивост. Притежава висока надеждност при студени условия.

expedition anorak пухен
снимка: Fjällräven

Обичаната парка Nuuk и пухено яке Singi също посрещат новия сезон с по-устойчив облик, както и подобрена функционалност и кройка.

Голямата парка Nuuk e със синтетична подплата, която стига до задната част и бедрата. Тя е перфектната зимна дреха за променящите се метеорологични условия, предпазва от вятър и дъжд, докато подплатата Supreme Micro Loft ви поддържа топли при наистина ниски температури. Свалящата се качулка с мека поларена подплата и топла изкуствена кожа предпазва от снежни бури. Парката е с изключително практични джобове, включително два големи джоба на гърдите с цип, джоб за медиен плейър на ръкава и два джоба с джобове за затопляне на ръцете на подгъва. От вътрешната страна има два мрежести джоба, два джоба за медийни плейъри с отвори за слушалки, предпазни джобове и един джоб Napoleon. Оребрената плетка на врата предпазва от студения леден вятър. Има с притягаща в,ъзка в подгъва и дълъг двупосочен цип със защитен капак.

Парка nuuk
снимка: Fjällräven

Пухеното яке Singi е топло и издръжливо, с традиционна дълга кройка. Класически, дълъг модел от издръжлив G-1000 Eco и изключително издръжлив G-1000 HeavyDuty за раменете и задната част. Перфектен за зимни дейности с ниска интензивност при наистина ниски температури. Има два големи джоба на гърдите с цип и джобове с копчета отгоре. Освен това има джобове за зареждане отгоре, плюс вътрешен джоб и мрежести джобове за съхранение. Връзки на талията и подгъва и велкро за пристягане на маншетите.

Яке singi down
снимка: Fjällräven

Трекинг клинът Abisko Värm носи ново ниво на топлина и комфорт по време на зимни преходи и е естествено продължение на основната линия трекинг клинове на бранда. Той е изработен от устойчива на абразия, еластична материя от рециклиран полиестер и еластан, има допълнителни панели, защитаващи от вятър отпред и отстрани. Има силно разтегливи подсилвания от Cordura над коленете и отразяващи детайли за видимост при условия на слаба светлина. Широката лента на талията с вътрешна връзка осигурява сигурно, плътно усещане. Двата джоба на краката са подходящи за съхранение за компас и други дребни предмети, които искате да са ви под ръка.

Трекинг клин Abisko Värm
снимка: Fjällräven

Емблематичните раници Kånken,също намират място в тазгодишната колекция с допълнения към линията Tree-Kånken.

Раници tree kanken
снимка: Fjällräven

Новите продукти, заедно с трекинг преживяването Fjällräven Polar, превръщат шведската марка в перфектния партньор за една по-вълнуваща зима.

Fjällräven Polar e експедиция, която предлага път към зимния живот на открито за градските хора. С нея ще поканите дивата природа в живота си и ще се вдъхновите за пълноценен живот сред природата. Fjällräven Polar е 300-километрова експедиция с кучешки впрягове през арктическата тундра. В продължение на шест дни 20 участници от цял свят карат своя собствена шейна през обширните пейзажи на Северна Скандинавия, изживявайки свят, напълно различен от техния. Кандидатстването за това неповторимото преживяване започва на 24 октомври.

Може да откриете моделите от серията Expedition на Fjällräven в магазина на марката в The Mall, етаж 0 или на официалният сайт на марката за България.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.