Близо 600 човека стартират в 11-тия Байк и рън за Чепън тази събота

Синоптиците очакват слънчево време и умерени температури

0


Дата на събитието: 15.10.2022

Сподели

Shares

Тази събота (15 октомври) в Драгоман ще се проведе 11-тото поредно издание на едно от най-обичаните състезания по планинско бягане и колоездене “Байк и рън за Чепън”. Организатори са магазини “Стената” и Община Драгоман.

На старта ще застанат около 600 участници, които ще премерят сили бягайки или с велосипед сред красивите пейзажи на Чепън планина и Драгоманското блато, разкриващи вълнуващи панорамни гледки към близки родни планини и съседна Сърбия. Тази година има записани и немалко брой деца – над 60 момичета и момчета, нетърпеливи да се забавляват и да печелят страхотни награди. Новост тази година е въвеждането на нова дисциплина  – Е-байк 44 км, подкрепена от Е-колело.

Слънце, умерени температури и една типична златна есен сочат синоптичните прогнози за този уикенд, които ще благоприятстват едно приятно пълноценно преживяване както за бегачите и колоездачите, така и за всички посетители на Драгоман и околностите в деня на събитието.

След като регистрацията за надпреварата вече приключи, състезателите могат да вземат  стартовите си пакети на 13 и 14 октомври от магазин “Стената”-Младост между 10 и 20 ч. Организаторите препоръчват това да се случи максимално рано, така че да бъдат избегнати струпванията.

Вече трета година “Байк и рън за Чепън” освен традиционната си мисия за популяризирането на колелото и бягането като здравословни начини на придвижване, дава и своята финансова подкрепа за значими природозащитни каузи. Тази година 5 лв от всяка стартова такса отиват за дейността по опазване и изследване на птиците на Опръстенителния лагер в Дуранкулак.

Друга възможност за даряване е закупуване на красивата кърпа Buff, създадена специално за каузата от художничката София Попйорданова, която може да бъде открита в магазини “Стената”, както и в магазина на Националния природонаучен музей. За радост на състезателите в 11-тия “Байк и рън за Чепън” оригиналният Buff с този дизайн е и част от стартовия пакет тази година.

Както всяка година, организаторите се стремят да предложат на участниците в състезанието здравословни и питателни храни и напитки на подкрепителните пунктове по трасетата. Партньори в това начинание са Backbar, Valnuts, Harmonica, Doppelherz,  Redbull, Sponser и бира Dunav Ultra. Наградният фонд е осигурен от магазини “Стената”, Kärcher, Skullcandy, Dunav Ultra, Doppelherz, Valnuts и E-kolelo (за победителите в категория E-bike).

За всички, които ще имат нужда от ремонтни дейности за своя велосипед, шатрата на Epic Bike Shop ще бъде на разположение. Специалният вагон на БДЖ пък ще превози колелата на всички, заявили и регистирали се за тази опция, която организаторите по традиция осигуряват в партньорство с държавните железници. За първи път е отворена и възможността за изцяло безплатно извършване на застраховка за състезанието със съдействието на Parana.

През 2022 г. Байк и рън за Чепън продължава политиката си за намаляване на пластмасата като и този път трасетата ще бъдат маркирани с колчета и лента за многократна употреба, а в помощ на маркировъчните дейности ще влезе високопроходимия автомобил Subaru Forester.

С всяка своя активност може да се включиш в благотворителната кампания „Ти спортуваш – Garmin дарява в кампанията „Розов Октомври“

Програмата на 11-ти Байк и рън за Чепън може да видите тук.Следете официалната страница на събитието във Фейсбуук тук.

Снимки: Виктор Троянов

 

 

 

 

 

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.