След дългогодишни усилия: На 14 октомври официално откриват трасе „Витошко лале“

В деня на откривнето посетителите ще могат да се възползват от безплатно ползване на лифт „Витошко лале 1“

1
 

Сподели

Shares
На 14 октомври официално ще бъде открито вело-трасе „Витошко лале“, намиращо се в непосредствена близост до едноименната ски писта. След дългогодишни усилия на екипа на СК „Райдърс Юнайтед“ за обособяването му, клуба вече е официален осиновител на стара, забравена в гората пътека и след усърдна работа подпомогната от Витоша ски – велотрасето вече е факт!
В деня на откривнето посетителите ще могат да се възползват от безплатно ползване на лифт „Витошко лале 1“, който ще бъде оборудван със специални куки за по-лесното и удобно превозване на велосипедите до върха.
Трасето е с високо ниво на трудност и е предназначено за по-напредналите планински колоездачи, като идеята е то да бъде подходящо, както за тренировка, така и за провеждането на състезания на национално и международно ниво.

Първите спускания на откриването ще бъдат направени от Световната и Европейска Шампионка по спускане – Изабела Янкова и от дългогодишния шампион по спускане на България – Стивиан Гатев.

От 14 октомври до средата на ноември, лифт „Витошко лале“ ще работи с колоездачи и туристи всеки уикенд, като ще се предлагат и специални „МТБ карти“ – повече информация можете да откриете тук.
Вижте повече за събитието в официалната му страница във Фейсбуук тук.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Любимата ми планина- радвам се, че виждам развитие и живот в нея

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.