Маратон София с много емоции в зона Garmin и рекорден брой участници (галерия)

Най-много бяха бегачите на 10-километрова дистанция, част от световните Garmin Run Series. 

0
 

Сподели

Shares

Снимки: Иван Зарков/ Dices & Dots

На 9 октомври се състоя най-масовият маратон у нас – Wizz Air София, а броя участници бе рекорден – 4800 участници на старта от 46 държави, сред тях над 800 чужденци.

Финалната лента първи на 42-километровото трасе преминаха кенийката Джепкодей Чебой и мароканецът Мохамед Шаабот. Той завърши за 2.13:38 ч. и остана на 36 сек. от рекорда на маратона. При жените до последно не се знаеше кой ще спечели призовото място като Чебой и Ендигу Айеле от Етиопия бягаха равнопоставено, но накрая кенийката завърши с финален спринт, което и спечели среброто.

Първи от българите станаха Шабан Мустафа – седми в общото класиране с 2.34:30 ч., и Таня Димитрова – четвърта с 3.00:41 ч.

Най-много бяха бегачите на 10-километрова дистанция, част от световните Garmin Run Series. 

В събитието бяха включени и много благотворителни инициативи сред които и кампанията на Garmin „Ти спортуваш – Розов октомври“, която подпомага борбата с рака на гърдата и подкрепя фондация „Нана Гладуиш-Една от 8“.

И тази годината фен зоната на Garmin ни изненада приятно с богата програма множество интересни събития за малки и големи.

Вижте повече в специалната галерия:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.