Рожден ден: Честито на Туристическо дружество „Понория“!

Членовете на дружеството влагат усилията си в това Понор планина да стане по-разпознаваема и по-желана от туристите

0
 

Сподели

Shares
Поход до връх Столо: ТД "Понория"
Поход до връх Столо: ТД „Понория“

Три ползотворни и незабравими години са вече зад гърба на създателите на Туристическо дружество „Понория“. Три години, започнали на шега – с една идея и огромно количество ентусиазъм, извиращ от горещите им планинарски сърца. 

Казват, че хубавите неща стават случайно. В това са убедени и „понориянци“, чиято официална история датира от 12 октомври 2019 г. Днес със светещи от радост очи те си честитят едва третия рожден ден, но знаят колко много се крие зад тези 3х365 дни. Идеи, вдъхновения, планове, стотици часове, прекарани в организация, в спорове, в истински отдадена работа и после заслужени мигове на радост от успеха. 

ТД "Понория" - поход
ТД „Понория“

Понориянци са водени от желанието да разкажат повече за любимата си Понор планина и тя да стане по-разпознаваема и по-желана от туристите. Трудна е първата крачка, а после малко по малко нещата се нареждат. Днес вече Добравишка скакля е желано място за посещение от мнозина, а близкото селце, някога носило интересното име Загъжене, пролетно време е обект на „десант“ от прииждащи планинари.

Указателни табели - ТД "Понория"
ТД „Понория“

Мнозина може да завидят за постиженията на ТД „Понория“ за краткия период на неговото съществуване: участие в създаването на Български планинарски съюз;  множество маркирани маршрути; книга със забележителностите в Понор планина; десетки благотворителни походи, планинарски срещи, курсове за оцеляване и др.

Книга за Понор планина: ТД "Понория"
Книга за Понор планина: ТД „Понория“

Днес всички те са по-обнадеждени, виждайки реалните резултати. По-амбицирани да постигнат и най-смелите си мечти. Но са убедени, че с чисти сърца и добри намерения, а и когато до всеки приятел застане и още един, нещата се получават по-лесно. Понякога с песен, понякога с музика, но винаги с борда крачка, рамо до рамо. Сговорна дружина планина повдига. Сговорна „Понория“ повдига две.

Планинска маркировка: ТД "Понория"
Планинска маркировка: ТД „Понория“

Освен че си пожелават все така да им спори задружната работа и да отбележат поне 103 години, понориянци са отворени към нови попълнения на тяхното весело и бодро планинарско общество. Дали ще се присъедините към тях като член на дружеството или ще им помагате за каузите като доброволец, едно е сигурно – те ще ви посрещнат с „добре дошъл“ и много вероятно да поискате да останете и за следващите приключения.

ТД "Понория" набира членове
ТД „Понория“

Понориянци се оказаха много загадъчни и не пожелаха да ни разкрият „бъдещите си творчески планове“, но ние успяхме да се доберем до малко класифицирана информация и ще ви споделим, че, засега тайно, замислят туристическа спалня в района.

Знаме над Искърското дефиле: ТД "Понория"
Знаме над Искърското дефиле: ТД „Понория“

Ако усещате, че вибрирате на една честота, ако намеренията и плановете им ви се струват привлекателни, обадете им се още сега – тъкмо режат тортата и може да почерпят, а за работата все ще се разберете.

Честит рожден ден!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.