Да изживееш Wolftrail “United we hike”: Маргита Кирякова

Тя е един от двамата авантюристи избрани да участват във формата на Sport Depot и Jack Wolfskin

0
 

Сподели

Shares

През август 2022 г. Sport Depot и Jack Wolfskin направиха лятото още по-вълнуващо, търсейки двама закоравели приключенци, които да станат част от щурото преживяване Wolftrail “United we hike”. От всички кандидатури журито избра Виктор Церовски и Маргита Кирякова, които на 4 септември 2022 се впуснаха в едно наистина лудо приключение, откривайки нови хоризонти по въздух, земя и вода. Tе преживяха страхотни емоции, изкачвайки върхове, летейки с парапланер, яздейки коне, а за финал караха каяци за залез слънце.

Срещнахме се с тях, за да научим от първо лице какво е да изживееш Wolftrail “United we hike” и какво ти дава времето, прекарано сред природата.

Маргита Кирякова за Wolftrail “United we hike”: 

Коя си ти? Разкажи с няколко думи за себе си?
Казвам се Маргита, като приятелите и близките ми ме наричат Маги. Родом съм от град Добрич, но както много хора живея и работя в София вече повече от 10 години. По образование съм географ/хидролог, по душа пътешественик и авантюрист, а понастоящем майка на пълен работен ден.

Каква е връзката ти с природата?
Силна! Обожавам да съм сред природата, тя ме зарежда, тя ме кара да се чувствам истински жива, тя е моят начин да си почина и да забравя за проблемите, тя е мястото, където прекарвам всяка свободна минута.

Как реши да участваш в “United we hike” на Sport Depot Jack Wolfskin?
Веднага щом видях играта. Не съм се замисляла и за секунда. Реших, че това ще е една страхотна възможност да завърша лятото на 2022 г. с една добра доза приключения и адреналин.

От къде разбра за “United we hike”?
Приятелка ми изпрати формата за регистрация с думите: 
„Това е точно за теб и съм сигурна, че ти си човекът им“.

Какво те привлече най-много?
Всичко! Не бях правила почти нищо от активностите, които бяха включени в „United we hike“, като винаги съм искала да изпробвам всяко едно от тях, но все не ми е оставало време.

Кое от преживяванията най-много те развълнува?
Хмм…тук сигурно всеки ще си помисли, че е бил полетът с парапланер, но най-много ми хареса разходката с каяци по язовир Искър. Вече бях смазана от цял ден активности и емоции, но това красиво небе, което гледах по залез докато гребем, никога няма да го забравя!

Кога най-силно се разсмя?
Точно преди полета с парапланера, когато Тодор (инструкторът) ми обясняваше как трябва да тичам като анимационен герой, без да спирам, дори да усетя, че краката ми се отлепят от земята.


Имаше ли момент, в който се страхуваше?

Не е имало момент в който да се страхувам, не е имало и повод за страх, защото хората, които се занимаваха с цялата организация и активности са страхотни професионалисти и не са ми дали повод за притеснение.

А такъв, който ще запомниш задълго?
Много са моментите, които ще запомня силно – изкачването до връх Мечит, защото бях последна. Полетът, защото се чувстваш свободен като птица. Ездата, защото имах най-готиния кон, който все търсеше нещо за папкане и каяците, защото ми разкриха една от най-красивите гледки. И не на последно място, готиният екип, който стои зад цялото това приключение, защото без тях нищо нямаше да е същото.

Как изглежда “United we hike” от твоята гледна точка? Разкажи ни
преживяването през твоите очи?
Това беше един от най-вълнуващите уикенди в живота ми. Първата вечер имаше от всичко – смях, лагерен огън, приключенски истории и безсънна нощ. Вторият ден започна със сладки приказки и вкусни мекици, които изобщо не вещаеха какво ме очаква. След двучасово катерене до връх Мечит, което изпи по-голямата част от
силите ми, дойде един от най-вълнуващите моменти за деня – полетът с парапланер. Усещането да летиш свободно, да наблюдаваш отвисоко и да се любуваш на красотите на Рила е просто неописуемо.

След полета се отправихме към конната база, за една много приятна разходка с кончета. Еее, не си чувстваш особено коленете след два часа прекарани на коня, но нали за това бяхме там – да предизвикаме себе си. По залез се насочихме към язовир Искър и последно предизвикателство – каяците. През цялото време висяхме на косъм,
защото по прогноза времето трябваше да се развали, но за наше щастие ни се размина и ни предостави един от най-красивите залезли, които съм виждала. Гребането се оказа изключително приятно занимание, което не бях пробвала до тогава, но много ми хареса, въпреки цялата умора, която се беше натрупала през деня.

Като цяло, бих завършила с думите, че “United we hike” е нещо, което трябва да се изживее, за да разбереш колко и как можеш да предизвикаш себе си.

Какво ти даде това приключение? Какво остана от приключението на
сутринта след него?
Даде ми радост, адреналин и безброй поводи за усмивки. Запозна ме със страхотни хора и авантюристи, от които имаш какво да научиш. А на сутринта останаха едни уникални емоции и спомени, за които ще имам да разказвам на сина ми.

Вземи своята Jack Woolfskin екипировка от Sport Depot.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.