От работата в града до преходите в планината с раниците на Fjällräven

Шведският експерт със съвети за избор на раница и няколко модела, които не са за изпускане!

0
 

Сподели

Shares

 

Активният човек често е изправен пред избор каква раница да избере за своите любими дейности. Без значение дали сте се запътили към планината за няколко дни или просто искате да се разходите из природата, града или спешно трябва да заминете, надеждната раница е от съществено значение. Често възниква въпросът „По какви критерии да я избера?“, шведският експерт Fjällräven знае отговора.

От каква раница имате нужда?

Знаете ли, че раницата е първият продукт на Fjällräven? Всъщност това е продуктът, който поставя началото бранда. Уморен от отпуснати, провиснали и лошо изработени раници, основателят на Fjällräven –  Oке Нордин решава сам да си я изработи. Днес раниците на шведската марка предлагат огромната гама предназначена за различни приложения и условия. Всяка раница е специално създадена за максимална функционалност и дълголетие.

ВИЖТЕ:Kånken Re-Wool: Новият модел раница на Fjällräven, създадена от рециклирана вълна

Преди да започнете търсенето на нова раница  е необходимо да сте наясно за какво точно ще я използвате. Трекинг раниците Fjällräven предлагат голямо разнооразие от модели и размери-от ежедневни раници за малко багаж до големи туристически раници при по-дълги преходи.

Моделите на по-малките или т.нар. ежедневни раници са универсални, събиращи най-необходимото ви.

Сред основните им характеристики са:

  • Малък размер: Дневните раници имат капацитет от 10 до 30 литра. В тях може да носите нещата си за работа или училище.
  • Леки: За разлика от раниците за трекинг, дневните раници нямат вътрешна рамка, така че са много по-леки за носене.
  • Отвор отгоре: Често основното отделение е достъпно отгоре.
  • Джобове: Тъй като дневните раници са по-малки, те обикновено са проектирани с външни джобове за допълнително съхранение. Основните отделения също могат да бъдат разделени за съвременни нужди като носенето на лаптоп.

Моделите на туристическите раници Fjällräven предлагат здравина и функционалност по време на по-дълги преходи.

Сред основните им характеристики са:

  • Системата за носене Perfect Fit:Предназначена да разпределя правилно тежестта на изключително тежки товари.
  • Дървена рамка: Замества стандартните алуминиеви рамки за подобрена гъвкавост и намалено въздействие върху околната среда.
  • Системи за закачане: На щеки, ски (A-frame) и сечива.

ВИЖТЕ:Раница Fjallraven Abisko Friluft 45: Тест-ревю за функционалност и практичност

Коя раница е най-добрата за Вас?

Като страстни почитатели на аутдоор начина на живот не веднъж сме се сблъсквали с избора на трекинг раница. Подрахме няколко модела на Fjällräven, според нуждите ни на път или в града, като някои от тях дори лично сме изпробвали:

 

KÅNKEN ART

Kånken Art е последният модел на класическата раница Kånken. Това специално издание е направено от G-1000 HeavyDuty Eco S с уникален дизайн от шведския колорист, дизайнер и фотограф Текла Северин. Както всички раници на серията, тя има преден джоб, гъвкави презрамки и дръжки в горната част и е подходяща за ежедневни дейности или къси преходи.

VАRDAG 28 LAPTOP

Ако харесвате чист, класически дизайн с ясна функционалност, Vardag е за вас. Вдъхновен от вечната дневна раница Fjällräven от 1970 г, моделът е изработен от здрав G-1000 HeavyDuty Eco S, разполага с отделно отделение за лаптоп и няколко външни джоба. Лесно ще ви отведе от вкъщи до работа до природата със стил.

Ulvö 30

Когато вали, трябва да използвате дневна раница от водоустойчива материя и залепена подплата, като новата Ulvö Rolltop 30. Тя е изработена от водоустойчива Bergshell тъкан на Fjällräven, която е 100% рециклиран найлон, обработен с импрегниране без PFC. Затварянето му на ролка може да се закрепи отгоре или отстрани, за да се предотврати навлизането на вода вътре.

Моделът е подходящ за еднодневни преходи или няколко дневни трекове между хижи. Също така и за катерене, алпинизъм и ски-туринг. Направена от изключително здрав G-1000 HeavyDuty Eco материал. С едно голямо отделение, джоб с цип на гърба, два джоба в капака, ергономичен кръстен колан с два джоба за дребни предмети.

KEB HIKE 30

Тя е здрава и добре оборудвана с практични детайли за трекинг и ски-туринг. Разполага с  подсилена основа и страни с водоустойчив и здрав Bergshell с частично рециклиран найлон. Просторното основно отделение с дълъг цип за лесен достъп ще събере любимите ви вещи на едно място.

Изберете своята раница на шведският експерт Fjällräven в магазина на марката в The Mall, етаж 0 или на официалният сайт на марката за България. Селектирани модели са налични и в Sport Depot MEGA STORE в София.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.