Банско Филм Фест се завръща между 21-25 септември

Очакват ни най-добрите заглавия на тема алпинизъм, катерене, колоездене, пътешествия, приключения, парапланеризъм, екстремни ски и сноуборд, спелеология и култура на планинарските народи

1
 

Сподели

Shares

Международният фестивал на планинарското и ектремно кино в Банско вдъхновява твоето следващо приключение от 21 до 25 септември! 21-вото издание на най-големият фестивал за приключенско кино ще се проведе в рамките на 5 дни, а през тях ни очакват 70 филма от 40 държави. Входът е свободен!

По време на Банско Филм Фест ни очакват най-добрите заглавия на тема алпинизъм, катерене, колоездене, пътешествия, приключения, парапланеризъм, екстремни ски и сноуборд, спелеология и култура на планинарските народи. Специално филмово жури ще раздава шест филмови награди в няколко категории, а организаторите предвиждат прожекции под звездите и в няколко зали, гости от България и чужбина, срещи, презентации, чествания и годишнини на незабравими постижения в българския и световен алпинизъм.

За най-малките ще има детска програма, изложби и активности на открито,  а в последната вечер на фестивала ще може да се насладите на специален концерт на Стефан Вълдобрев.

Различният фестивал на свободния дух ще срещне публиката с най-добрите и актуални приключенци и ектремни личности от света, събира всяка година световния и български елит на outdoor активностите.

Програмата на фестивала включва:

  • Мотивационни презентации и workshop-ве от чуждестранни и български гости
  • Премиерни заглавия за България са едни от най-награждаваните филми на тази тема през последните две години: премиера за България ще бъде филма „Dear Werner“ (Испания) с участието на великия режисьор Вернер Херцог.
  • Изключителни анимации, сред които е филма „Сантяго“ на режисьора и художник Андрей Кулев.
  • Представяне на филма „After Antarctica“ (САЩ), който спечели десетки награди на голяма част от фестивалите. Филмът проследява първата по рода си международна експедиция от 6 държави, преминавайки Антарктика с кучешки впрягове.

Научете повече в официалната страница на събитието тук.

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.