Александра Тоткова – нов световен шампион по спортно катерене при девойките

Първото място е в категория трудност за девойки 16-17 г. (Youth A) на Световното първенство по спортно катерене за юноши и девойки в Далас, САЩ.

0
 

Сподели

Shares
Снимка: vladekzumr

Катерачката Александра Тоткова взе първото място е в категория трудност за девойки 16-17 г. (Youth A) на Световното първенство по спортно катерене за юноши и девойки в Далас, САЩ.

Българката беше първа на квалификациите и полуфинала предния ден, а на финала направи ТОП на маршрута за 5,16 мин. Словенската състезателка Сара Копар също изкачи маршрута догоре и финишира втора.

Снимка: Яне Голев

„Състезанието протече нормално, две квалификации, полуфинал и финал. Обстановката беше приятна, състезанието вървеше по план. Чувствах се в добра форма, за формата по който протече състезанието“, споделя Алекс.

За Тоткова това е трети медал от световно първенство – след един бронзов и един златен през 2019 г в групата Youth B (14-15 г.). Преди броени дни тя стана пета и на Европейското първенство в Мюнхен.

„Целта на целия ни състав беше да вземем първото място най-накрая. И успяхме.“
Снимка: Иван Тотев
Алекс споделя, че успеха си дължи на треньорите от клуба по катерене на НСА – Георги Пенев, Станимир Желязков и Ивайло Радков, както и на подкрепата на нейните родители.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.