Фотографът Димитър Караниколов е сред победителите в World Travellers Photography на Life Framer

Българинът с голямо международно признание за фотография

0
 

Сподели

Shares

Преди няколко дни списание Forbes обяви 15-те финалиста от конкурса за травъл фотография – World Travellers Photography на Life Framer.

Сред победителите е и българинът Димитър Караниколов.

Фотографията, с която бе сред отличените се нарича „Пастир от Родопите“. На снимката е заснет Бай Мустафа от село Рибново, държащ в ръцете си малко агънце.

Снимка: Димитър Караниколов/ победител в World Traveller Photography на Life Framer/ Forbes.com

Идеята на изданието беше фотографите да отворят очите си за света и неговите пейзажи, хора и култури, без ограничение къде ще бъде заснет кадъра. От планините на България до антарктическите пингвини, придружаващи хората на преходи, от солените равнини в Боливия до бирариите в Германия, победителите в конкурса и заснетото от тях на World Travellers Photography на Life Framer разказва история.

Тазгодишното издание на конкурсът беше оценяван от известния туристически фотограф Стив Маккъри, който е член на Magnum Photos, четирикратен победител в World Press Photo и създател на няколко от най-емблематичните фотографии на нашето време.

 „Често може да бъде предизвикателство да създадеш лична гледна точка към известни забележителности. Но именно тогава изображението изглежда автентично и разказва история.“, споделя Стив.

Фотографът Димитър Караниколов е част от изданието на 360mag.bg „Български приключенски фотографи.“ В книгата албум може да разгледате още негови кадри, заснети по цял свят, както и да научите историите им, разказани от самия него. 

Изданието „Български приключенски фотографи“ може да бъде закупено тук.

Работата на Димитър Караниколов можете да следите на линковете:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.