Защо да изберете Израел за почивка

С пътуване до там ще имате възможността да разгледате много забележителности, с които определено ще се потопите в културата на мястото.

0
 

Сподели

Shares
Снимка: Laura Siegal / Unsplash

При търсене на подходящо място за почивка все повече хора започват да предпочитат екскурзия до Израел и това съвсем не е случайно. Страната има много богата и интересна история. С пътуване до там ще имате възможността да разгледате много забележителности, с които определено ще се потопите в културата на мястото.

Какво трябва да знаем, преди да отидем на екскурзия в Израел

Има много и различни оферти за екскурзии в Израел, но преди да изберем на коя да заложим, е добре да знаем няколко неща за страната. Ето и основните сред тях:

  • Безвизов режим – за посещение на страната не се нуждаете от виза. Това улеснява максимално планирането на вашата екскурзия, тъй като няма да има нужда да обикаляте институции и да вадите допълнителни документи;
  • Прекрасни курорти и забележителности – разгледайте Йерусалим или се потопете в невероятната култура на Тел Авив, разходете се из Бахайските градини, отидете до Голгота. В това свято място Израел има толкова много културни ценности, които не трябва да пропускате да разгледате, че трябва много добре да прецените времетраенето на вашата екскурзия. Така лесно ще си разпределите дестинации за посещение и ще успеете да си организирате по-качествена екскурзия. Ако се доверите на туроператор ще улесните много обиколките си, и ще можете да видите повече места;
  • Вкусна ориенталска храна – в Израел храната е “национален спорт”. Тук готвят много и всичко е вкусно. Опитайте хумус от Acre, той е легендарен, и фалафел в Тел Авив, от който просто ще си оближете пръстите. В ресторантите порциите са огромни и без проблеми могат да стигнат за двама, а дори и трима. Виното, което не се продава никъде другаде по света, ще спечели вниманието на любителите на напитката. Пресните плодове и зеленчуци са през цялата година. Ще похапнете вкусни ягоди, череши, дини, авокадо, чери домати и десетки други.

Не забравяйте, че в страната не работят в евро. Добре е предварително да обмените вашата валута в израелски шекел. Така няма да се налага да търсите чейндж бюра и ще сте подготвени за всякакви приключения.

Снимка: Shai Pal/Unsplash.com

Лечебната сила на Мъртво море

За укрепване на имунната система и за подобряване на вашето здраве благодарение на терапевтична кал, вода и полезни минерали, няма по-добро място от Мъртво море. Именно тук плътността на водата, наситена с разнообразни минерални соли, които образуват състава му, е изключително висока. Тези природни ресурси помагат в лечението на множество кожни заболявания включително екзема и псориазис. Действат благоприятно и на различни алергии.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.