127 години от началото на туристическото движение

Най-голямата организация за социален туризъм в България ще отпразнува 127-мата си годишнина с тържество на Черни връх

0
 

Сподели

Shares
Снимка: Bulgariawalking.com

На 28 август 2022 г. (неделя) любителите на туризма, както и всички туристически дружества ще могат да се включат в тържеството по случай 127 години от началото на туристическото движение у нас.

В 9:00 часа започват походи към Черни връх от хижа „Алеко“, от Златните мостове и от с. Железница. По същото време от билетния център на НДК е началото на състезанието по планинско бягане „Витоша рън 2022“. От 11:00 часа на хижа „Алеко“ ще можете да откриете и „Библиобуса“ на Столична библиотека.

Официалното програма започва в 12:00 часа с поднасяне на цветя на барелефа на Алеко Константинов на морената на Черни връх и слово на председателя на БТС Венцислав Венев. В 12:30 часа ще бъде награждаването на първите финиширали във „Витоша рън 2022“, а в 13:00 часа на туристическите дружества, изкачили 10-те планински първенци на България, ще бъдат връчени грамоти. От 13:30 часа ще се състои концерт на туристическите хорове. 

Снимка: БТС/ Facebook

Най-малките планинари ще могат да се включат в инициативата на БТС „Мама, татко и аз заедно на Черни връх“. Целта на инициативата е да накара повече родители да покажат на децата си магията на планината. Всяко семейство, изкачило Черни връх, ще получи грамота на БТС.

Партньори на събитието са фондация „София –  европейска столица на спорта“, Природен парк „Витоша“ и Столична библиотека.

Повече за Български туристически съюз може да научите тук.

Датата 27 август е обявена за празник на туризма, а всяка неделя, най-близката до 27 август, хиляди почитатели на планината се изкачват на витошкия първенец Черни връх, за да отдадат почит и уважение на онези, поставили началото.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.