Шведите от Primus, отличени за усилията си по развитие на пазара на биогаз

Наградата бе присъдена поради лансирането на контейнерът за гориво SIP Power Gas, който е произведен изцяло в Европа

0
 

Сподели

Shares

По време на Международното изложение за спортни стоки и екипировка (ISPO) в Мюнхен, шведската компания Primus бе удостоена с награда в категорията „Най-устойчив продукт“. Призът е връчен на Primus от Scandinavian Outdoor Group по повод създаването на контейнерa за гориво SIP Power Gas. Той е произведен изцяло в Европа, за да намали въглеродните емисии, а с всяка покупка от компанията ще закупят същото количество биогаз. От Primus са си поставили за цел да стимулират пазара на биогаз, който не е достатъчно развит в родната им страна, за сметка на този с изкопаемите горива и се надяват, че чрез своята иновация ще допринесат за развитието на тази сфера.

Намаляването на нашето въздействие върху планетата е основна ценност за Primus. SIP Power Gas е следващата стъпка по пътя към изграждането на процесите, необходими за постепенно премахване на изкопаемите горива, използвани при готвенето на открито. Ние винаги търсим нови начини за замяна на стари методи и материали с по-устойчиви алтернативи.“, коментира Айко Боде, главен директор по устойчивостта на Fenix Outdoor, компанията майка на Primus.

Компанията Primus, създадена в град Солна, Швеция през 1892 година, предлага разнообразно оборудване за приключения сред природата. Контейнерите за газови котлони са единственият истински консуматив в цялата продуктова гама на компанията и поради тази причина Primus съзират именно там възможности за подобрение на своите устойчиви политики.

SIP Power Gas е първият продукт на компанията в рамките на тяхната Програма за устойчиво подобряване, която позиционира Primus като лидер сред глобалните марки в усилията им да станат по-устойчиви. SIP Power Gas се фокусира върху намаляването и елиминирането на използването на изкопаеми горива, с което и предначертава картата на този отрасъл. От Primus ще използват местни ресурси и партньорства за закупуване на биогаз от специално производствено съоръжение в Швеция. Произведен от хранителни отпадъци вместо от изкопаеми горива, биогазът ще се влага директно в местно произведени продукти.

SIP Power Gas изпълнява същата надеждна работа като оригиналния контейнер Primus Power Gas. Той работи при почти всички външни условия, а вече повече от десетилетие от Primus закупуват въглеродни компенсации за всяка кутия Power Gas.

Призът, връчен ни от Scandinavian Outdoor Group е ясен знак, че се движим в правилната посока. Това ни мотивира да продължим напред и да следваме нашите дългосрочни цели към по-устойчиви продукти.“, каза Пер Вааг , управляващ директор на Primus.

За да стане по-устойчив и в производствения процес, Primus премести производството и пълненето на контейнери за гориво в Европа, като по този начин се намаляват транспортните разстояния и емисиите, генерирани от тях. С това шведската компания прави бодра крачка напред към по-устойчиво бъдеще.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.